Povestea tinerei care la 33 de ani conduce o companie de succes din Silicon Valley

Duminica, 22 Ianuarie 2017, ora 16:01
1155 citiri
Povestea tinerei care la 33 de ani conduce o companie de succes din Silicon Valley
Foto: Facebook/Silvia Console Battilana

La doar 33 de ani, Silvia Console Battilana este CEO al Auctionomics, o companie de succes din Silicon Valley.

Auctionomics este o companie care combina teoria economica cu licitatiile on-line si ofera servicii care permit site-urilor sa ofere licitatii complexe, arata Business Insider.

Citeste si Calatoresc cu barca prin intreaga lume, in timp ce conduc o afacere de 5 milioane de dolari

Silvia Console Battilana este, de asemenea, co-fondator al Xswan, o organizatie non-profit care strange bani doar folosind licitatii online care se pot accesa doar pe baza de invitatie.

Tanara a declarat ca povestea sa a inceput cu o invitatie la o cafea venita din partea lui Paul Milgrom, autor al mai multor carti despre licitatie, printre care si "Putting Auction Theoryto Work", publicata de Universitatea Cambridge.

Cei doi s-au intalnit la o cafea si dupa discutie, profesorul Paul Milgrom a devenit partenerul Silviei Console Battilana si au pus bazele unei afaceri.

"In cateva zile, Trezorieria Statelor Unite ne-a sunat si a cerut ajutor pentru proiectarea unei licitatii", a povestit tanara, adaugand ca avand mari emotii au inchiriat imediat un spatiu de birouri si au inceput sa recruteze.

Intrebata cum crede ca s-a produs acest parteneriat dintre ea si profesor, Silvia a spus ca a fost o calatorie complexa si ca Paul Milgrom s-a hotarat sa aleaga un tanar absolvent de doctorat in locul unui antreprenor experimentat.

"Acesta este modul in care functioneaza lucrurile in Silicon Valley, plasezi pariuri bazate pe instinct", a mentionat ea, adaugand ca a locuit o perioada in sate izolate din jungla si ca jungla din mediul de afaceri nu a speriat-o. Totusi, ea recunoaste ca nu era familiarizata cu licitatiile si cu gestionarea unor proiecte de miliarde de dolari.

Intrebata despre cum este vazuta in Silicon Valley pentru ca este femeie, Silvia spune ca este italianca, asa ca este obisnuita cu o cultura care este mult mai misogina decat aici.

Vezi si Cum a ajuns un imigrant indian sa fie multimilionar in SUA

Dar tanara tine sa precizeze ca in Silicon Valley femeile sunt ascultate, indiferent de cat de tinere sunt.

Silvia Console Battilana a adaugat ca apreciaza foarte mult faptul ca in Silicon Valley chiar esti luat in serios daca stii despre ce vorbesti. "Nu esti respinsa pentru ca esti femeie. Fiind tanar este chiar un plus", a mentionat ea, care crede ca este esential sa existe cat mai multe modele pozitive de sex feminin. ...citeste mai departe despre "Povestea tinerei care la 33 de ani conduce o companie de succes din Silicon Valley" pe Ziare.com

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Silvia Console Battilana Silicon Valley, #tanara companie Silicon Valley , #Stiri Companii