Pregatiri pentru Brexit: Tarile care vor sa profite de un exod al talentelor din Londra

Marti, 21 Martie 2017, ora 15:17
1250 citiri
Pregatiri pentru Brexit: Tarile care vor sa profite de un exod al talentelor din Londra
Foto: Arhiva Ziare.com

State din Europa Centrala precum Ungaria, Cehia si Polonia vor sa profite de un exod post-Brexit al talentelor din Londra, pentru a le atrage centrele de afaceri tot mai numeroase care sunt inaugurate in orase ca Budapesta, Praga si Wroclaw, relateaza Bloomberg.

Cel mai recent exemplu este al fondului BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, care in urma anuntului din acest an referitor la deschiderea unui centru global la Budapesta a fost inundat cu cereri din Londra.

O treime din totalul solicitarilor de angajare in noul centru de afaceri al BlackRock din capitala Ungariei a provenit din Londra, cel mai mare hub financiar al Europei, a aratat Melanie Seymour, director general al BlackRock in Budapesta.

Bancheri seniori de investitii si alti unguri cu castiguri mari au participat la un eveniment organizat de fond in City, pentru a se informa despre cele 500 de posturi in domeniul marketingului, modelingului financiar si alte pozitii care vor fi create la Budapesta.

In timp ce Londra se pregateste pentru un exod al talentelor post-Brexit, Europa Centrala si de Est se pregateste pentru contrariu. Dupa ani de zile de pierderi de talente, in care absolventii de elita au plecat din tarile foste comuniste pentru slujbe mai bine platite in Occident, regiunea are acum mai multe de oferit.

Companii ca Goldman Sachs in Polonia si Pfizer in Cehia vor contribui la cresterea de peste trei ori a numarului de locuri de munca in sectoarele financiar, cercetare si dezvoltare, design si alte domenii din regiune, la 1 milion, pana in 2025, potrivit Asociatiei pentru Lideri in Servicii de Afaceri (ABSL).

"Visul lor suprem este sa vina acasa. Singurul motiv pentru care nu sunt aici este ca nu sunt oportunitati de cariera care sa le satisfaca inteligenta si ambitiile profesionale", a spus Seymour intr-un interviu.

Citeste mai multe despre:

Brexitul va fi declansat pe 29 martieBloomberg: Ce vor Romania si celelalte state membre UE dupa BrexitStafia reformei Uniunii Europene

La originea boom-ului locurilor de munca sunt centrele de servicii pentru afaceri, unde companiile internationale au cea mai mare prezenta in estul Europei.

Concentrate initial pe call centere, industria serviciilor de afaceri angajeaza acum oameni calificati, cunoscatori ai mai multor limbi straine, pentru slujbe care erau in trecut doar la sediile lor centrale.

Polonia este pe primul loc. Cea mai mare economie estica a Uniunii Europene are 936 de centre, in c ...citeste mai departe despre "Pregatiri pentru Brexit: Tarile care vor sa profite de un exod al talentelor din Londra" pe Ziare.com

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Brexit companii Polonia Ungaria , #Stiri Companii