Presedintele Panasonic, sanctionat cu o taiere de 60% a salariului pentru performante slabe

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 12:10
1402 citiri
Presedintele Panasonic, sanctionat cu o taiere de 60% a salariului pentru performante slabe

Consiliul de administratie al gigantului electronic Panasonic Corp. a decis miercuri sa reduca salariul presedintelui corporatiei Kazuhiro Tsuga cu 60%, ca sanctiune pentru performantele slabe la locul de munca, urmand ca decizia sa intre in vigoare incepand din luna iunie.

Aceeasi sanctiune a fost aplicata si impotriva vicepresedintelui executiv Shusaku Nagae, care in luna iunie va prelua functia de presedinte al consiliului director al Panasonic, transmite Kyodo.

Astfel, dupa cum subliniaza AFP, remuneratia celor doi va fi redusa la jumatate pentru a demonstra participarea lor la eforturile de redresare a gigantului electronic.

De fapt, in 2009, tuturor membrilor consiliului de administratie al corporatiei le-a fost redusa remuneratia cu 10%-20% pe fondul scaderii profitului Panasonic. Expertii estimau ca astfel se vor putea economisi sute de milioane de dolari.

Potrivit AFP, Tsuga si un alt sef al Panasonic au returnat de buna voie 40% din salariul lor pe luna noiembrie.

Alte cifre nu au fost comunicate, dar datele publicate de companie referitoare la actionarii sai pentru anul bugetar aprilie 2011-martie 2012 releva ca CEO si presedintele Consiliului de administratie din acea perioada primeau 113 milioane si, respectiv, 133 milioane de yeni (870.000 de euro si, respectiv, aproximativ un milion de euro, la cursul de schimb actual).

Reducerea salariului liderilor neperformanti, o practica obisnuita in Japonia

Panasonic traverseaza in prezent o situatie dificila, in primul rand din cauza pierderii in competitia cu producatorii straini de televizoare, in special in sud-coreeni. Pierderea estimata a societatii pe anul fiscal 2012, care se va incheia in Japonia la 31 martie, este de aproximativ 772 miliarde de yeni (6 miliarde de euro).

Panasonic incheie cu pierderi al patrulea an fiscal consecutiv. Din cauza dificultatilor financiare, compania a renuntat la doua cladiri de birouri din Tokyo si a anuntat vanzarea sediului sau central din New York (SUA).

Conducatorii japonezi aplica in mod regulat acest tip de pedeapsa simbolica pentru a-si dovedi devotamentul lor si a oferi un exemplu pentru angajati. Reducerile salariale in randul patronilor s-au inmultit in mijlocul crizei financiare internationale din 2008-2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#probleme financiare Panasonic, #reducere salariu director Panasonic, #management Panasonic, #management companii japoneze , #Stiri Companii