Preturile apartamentelor noi au crescut in martie. In ce oras s-au scumpit cel mai mult

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 12:10
1347 citiri
Preturile apartamentelor noi au crescut in martie. In ce oras s-au scumpit cel mai mult
Foto: Arhiva Ziare.com

Preturile apartamentelor scoase la vanzare in marile orase din tara au crescut usor, in luna martie, in ciuda scaderilor inregistrate pe segmentul apartamentelor vechi.

Totusi, in perioada analizata au avut loc variatii atat in plus, cat si in minus, potrivit unui comunicat de presa remis luni Ziare.com de catre Imobiliare.ro.

"Suma medie solicitata pentru un metru patrat de apartament (nou sau vechi) a ajuns, astfel, la 1.237 de euro pe metru patrat util, cu 0,3% mai mult decat la finele lui februarie (cand era 1.233 de euro pe metru patrat util).

In trei dintre cele sase mari orase monitorizate constant de Imobiliare.ro, asteptarile vanzatorilor s-au majorat fata de luna precedenta, iar in celelalte trei s-au diminuat. De mentionat este ca, la nivelul acestor centre regionale, scaderi de pret au fost consemnate cu precadere pe segmentul apartamentelor vechi", arata sursa citata.

Preturile la apartamente au crescut in Bucuresti, Brasov, Constanta, cel din urma inregistrand cea mai mare crestere.

Au scazut preturile in Cluj Napoca si Iasi, iar in Timisoara s-au mentinut constante.

Bucuresti

In Capitala, preturile apartamentelor au crescut, per ansamblu, cu 0,4%, de la 1.322 de euro pe metru patrat util, pana la 1.327 de euro pe metru patrat util.

"Pe ambele segmente de piata analizate, variatiile preturilor au fost destul de temperate, chiar daca nu au urmat aceeasi directie. Astfel, locuintele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 0,3% (de la 1.219 la 1.215 euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile locative din cadrul noilor ansambluri rezidentiale au consemnat un avans de 0,6% (de la 1.400 la 1.409 euro pe metru patrat) ", conform comunicatului.

Brasov

In Brasov, in luna martie, s-a inregistrat un usor avans general al preturilor, de 0,2%, de la 1.113 la 1.115 euro pe metru patrat util.

Apartamentele vechi au consemnat o scadere, de 0,9%, de la 1.098 la 1.088 de euro pe metru patrat util

"Unitatile locative nou-construite, pe de alta parte, s-au apreciat in mod consistent, anume cu 2,8%, ajungand la o medie de 1.183 de euro pe metru patrat (fata de 1.151 de euro pe metru patrat in luna precedenta) ", se precizeaza in document.

Cluj Napoca

In martie, asteptarile vanzatorilor din Cluj Napoca s-au diminuat.

Apartamentele din oras s-au ieftinit, per ansamblu, cu 0,3%, de la 1.571 la 1.566 de euro pe metru patrat.

"Spre deosebire de alte orase, tendinta descendenta a fost resimtita aici pe ambele segmente de p ...citeste mai departe despre "Preturile apartamentelor noi au crescut in martie. In ce oras s-au scumpit cel mai mult" pe Ziare.com

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#preturi apartamente Bucuresti, #preturi apartamente Capitala, #preturi apartamente Timisoara, #preturi apartamente Iasi, #preturi apartamente Constanta, #preturi apartamente Cluj, #preturi apartamente Brasov , #Stiri Companii