Primul blindat romano-german va iesi pe poarta uzinei de la Moreni in anul 2020

Joi, 15 Februarie 2018, ora 16:05
13562 citiri
Primul blindat romano-german va iesi pe poarta uzinei de la Moreni in anul 2020
Foto: Uzina Automecanica Moreni / TAB 8x8 SAUR 1

Primul blindat romano-german va iesi de pe linia de productie in anul 2020, la fabrica de la Moreni, acesta fiind produs de compania mixta Romanian Military Vehicle Systems (RMVS), in care Romarm - Filiala Societatea Uzina Automecanica Moreni S.A. detine 50% dintre actiuni, iar restul este in proprietatea nemtilor de la Rheinmetall, se arata intr-un comunicat de presa al societatii germane.

Rheinmetall este partenerul Romaniei in productia blindatelor AGILIS la fabrica de la Moreni, informeaza AGERPRES.

De asemenea, compania germana ar putea produce, la Moreni, camioane militare din familia Hx pe care vor fi montate toate elementele sistemului Patriot achizitionate de la companiile americane Raytheon si Lockheed Martin.

In plus, Rheinmetall participa la licitatia Ministerului Apararii Nationale pentru achizitia a 173 de camioane militare.

La finalul anului 2017, compania mixta romano-germana Romanian Military Vehicle Systems (RMVS) a primit aprobarea de la Consiliul Concurentei si a fost inscrisa in Registrul Comertului.

In noua companie, cu sediul la Moreni (judetul Dambovita), un pachet de 50% din actiuni este detinut de Compania Nationala Romarm S.A. - Filiala Societatea Uzina Automecanica Moreni S.A. (UAM), iar restul de Rheinmetall.

Primul produs construit la Moreni, in parteneriat cu Rheinmetall, este transportorul blindat pentru trupe (TBT) "8x8 AGILIS", bazat pe o solutie de cercetare romano-germana.

Proiectul AGILIS va presupune construirea a circa 400 de transportoare blindate amfibii pentru MApN, primul urmand sa iasa pe poarta uzinei in anul 2020.

La ora actuala, Rheinmetall deruleaza cu armata germana un contract de aproape un miliard de euro pentru modernizarea flotei de vehicule militare. Astfel, in cadrul unui contract semnat pe o perioada de sapte ani, divizia MAN Military Vehicles va livra 2.200 de vehicule de tip Hx2 care vor inlocui camioanele KAT I, vechi de aproape 40 de ani si care nu mai indeplinesc standardele militare actuale.

"In prima faza a contractului, vor fi livrate 558 de camioane (valoarea lotului se ridica la aproape 240 de milioane de euro). Majoritatea componentelor cheie - motoarele, sistemele de transmisie, osiile vor fi produse in Germania, insa vehiculele vor fi asamblate in fabrica Rheinmetall din Viena (RMMV). Livrarea acestui prim lot va avea loc in intervalul 2018-2021. Cu cele 10.000 de vehicule militare vandute in intreaga lume, Hx2 reprezinta unul dintre modelele cel mai larg utilizate la nivel mondial, in operatiuni extrem de variate. Faptul ca familia de camioane Hx2 are o prezenta cvasiglobala - lista actuala a tarilor care au achizitionat Hx2 cuprinde Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda, Danemarca, Norvegia si Suedia - ofera Rheinmetall un avantaj important in materie de interoperabilitate si logistica", se arata in comunicatul citat.

Rheinmetall este unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme si echipamente pentru fortele militare terestre, cu un portofoliu diversificat de vehicule tactice si logistice.

Cu sediul la Dusseldorf si o istorie de 128 de ani, Rheinmetall AG este un grup integrat de tehnologie listat pe piata de capital si impartit in doua mari zone operationale: aparare si auto.

In 2016, grupul avea 23.000 de angajati si a generat vanzari de aproape 5,6 miliarde de euro. Rheinmetall este unul dintre cei mai mari contractori europeni din industria de aparare globala si lider de piata in domeniile mobilitatii ecologice si tehnologiei de securitate.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#blindate Moreni, #TBT AGILIS Moreni, #TAB SAUR Moreni , #Stiri Companii