Profitul celei mai mari companii de Internet din China a crescut cu 80%

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 10:56
1090 citiri
Profitul celei mai mari companii de Internet din China a crescut cu 80%

Profitul Baidu, cea mai mare companie de Internet din China, dupa valoarea de piata, a crescut cu 80%, depasind estimarile analistilor. Mai mult, profitul din advertising al motorului de cautare a crescut brusc.

Venitul net al Baidu s-a majorat pana la 1,88 miliarde de yuan, raportat la venitul de 1,05 miliarde de yuan inregistrat anul anerior, se arata intr-un comunicat oficial prezentat de Baidu.

Cifrele depasesc estimarile analistilor care sustineau ca venitul va fi de 1,85 miliarde de yuan.

CEO-ul companiei, Robin Li, catalogat de revista Forbes drept cel de-al doilea cel mai bogat om din China, si-a sporit investitiile in servicii de tip wireless sau traveling, pentru a face fata competitorilor Alibaba Group, care detine Yahoo, si Tencent Holdings, scrie publicata Bloomberg.

Profitul pentru trimestrul al patrulea va creste cu cel putin inca 80%, sustin oficialii Baidu. Declaratia se bazeaza pe succesul lor in advertising si numarul companiilor care platesc pentru publicitate si cuvinte cheie, care au sporit vanzarile cu 85% in trimestrul incheiat in septembrie.

"Baidu a raportat rezultate foarte bune in T3 si au oferit o perspectiva robusta pentru situatia din T4", a declarat Eric Wen, analist Mirae Asset Securities din Hong Kong.

Cel de-al patrulea trimestru "este, de obicei, cel mai bun sezon pentru retailerii online, asa ca investitiile in advertising vor continua", este de parere Wen.

Vanzarile pentru cel de-al treilea trimestru au crescut pana la 4,18 miliarde yuan, de la cifra de 2,26 miliarde inregistrata anul trecut, potrivit companiei. Cifra a depasit media 3,93 miliarde de yuan estimata de analisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#profit Baidu, #crestere vanzari Baidu , #Stiri Companii