Propuneri pentru jucarii inteligente pentru copii

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 10:21
2442 citiri
Propuneri pentru jucarii inteligente pentru copii

Traim intr-o perioada in care computerul pune din ce in ce mai mult stapanire pe activitatile umane, devenind o unealta prezenta in aproape toate domeniile de activitate. Copiii sunt atrasi de mirajul computerului de la varste fragede.

Nu contestam dorinta lor de cunoastere si aviditatea din ce in ce mai evident pentru nou, dar paote ar fi bine sa le oferim jucarii adecvate varstei, prin care isi pot dezvolta personalitatea mult mai bine decat utilizand jocurile pe computer.

Una dintre variantele propuse de producatorii de jucarii ar fi jocurile de tip LEGO. Acestea sunt oportune pentru copiii care au varste de 2-3 ani, pana la 10-12 ani. Prin intermediul acestor jucarii inteligente, copiii isi dezvolta nu numai abilitati de manipulare, ci si creativitatea. O alta oportunitate pe care o oafera jucariile LEGo este aceea ca pot fi utilizate la infinit, afera o multitudine de posibilitati de ansamblare, pot fi utilizate de catre un singur copil sau de un grup de 3-4 copii care relationeaza si comunica pentru a dezvolta noi jocuri, pentru a concepe noi modalitati de joc, dezvoltandu-si creativitatea in mod constant, indiferent de varsta.

Pentru acelasi nivel de varsta sunt realizate jocurile lego duplo, cu un colorit variat, asemanator diferitelor obiecte din viata reala, permitandu-i copilului de 3-4 ani sa isi exprime ingeniozitatea atat in realizarea unor ansamblari ingenioase, cat si in utilizarea figurilor obtinute in jocuri creative alaturi de parinti sau de alti copii. Fie ca se vor juca impreuna intr-un laborator de cofetarie realizand "prajituri delicioase"; fie ca vor construi casute si ferme, camioane sau tractoare colorate, fie ca au grija de animalele de la ferma, copiii vor fi activizati in mod intelligent, isi vor dezvolta simtul estetic, abilitatile de manipulare a obiectelor cu dimensiuni mari si mijlocii, etc. rezistenta materialelor, dimensiunile lor si culorile folosite nu prejudiciaza cu nimic siguranta copiilor, putand fi utilizate zilnic, in unitati mari de timp.

Incercati sa depasiti aceste "tipare" si sa alegeti o jucarie potrivita pentru copilul Dvs.; o jucarie care nu numai sa-l bucure, ci o jucarie care sa contribuie si la dezvoltarea sa fizica sau intelectuala. Accesand www.nichiduta.ro descoperiti o diversitate de modele de jocuri LEGO potrivite pentru diferite varste.

Aceste jucarii sunt compuse dintr-un numar variabil de piese, in functie de varsta pentru care se adreseaza. Dimensiunile elementelor sunt diferite, astfel incat sa poata fi manipulate cu usurinta de catre un copil de 3-4 ani fara pericolul inghitirii sau ranirii acestuia, dar si cu dimensiuni mici in cazul seturilor LEGO ce se adreseaza copiilor de peste 7 ani.

Realizate din plastic dur, colorat, rezistent la socuri mecanice, aceste jucarii ofera copiilor o mare diversitate de jocuri datorita faptului ca se ansambleaza in diverse variante ingenioase. Fie prin alaturarea pieselor, fie prin ansamblarea lor, copilul reuseste singur, sau cu sprijinul unui adult sa construiasca o mare diversitate de forme in culori atractive. Fiindca aceste piese sunt realizate prin respectarea culorilor de baza al spectrului cromatic, pot fi utilizate pentru cei mici cu scopul de a invata, cunoaste si recunoaste culorile: rosu, verde, albastru, galben, alb.

Pentru copiii mari dimensiunile mici ale elementelor permit realizarea unor elemente din natura sau din mediul inconjurator apropiate de forma lor reala. Cu jocurile LEGO se pot juca unul sau mai multi copii, astfel incat sa aiba o activitate creativa si diversificata, porivita varstei. Jucariile de tip LEGO se livreaza in cutii ce contin un anumit numar de piese, dar daca doriti sa le oferiti mai multe variante de joc, puteti achizitiona mai multe seturi de jocuri. Un avantaj al acestor jucarii ingenioase il reprezinta faptul ca se pot ansambla cu usurinta, chiar daca fac parte din seturi diferite; sau, daca sunt doi fratiori, pot primi fiecare cate un set diferit de locuri LEGO cu care se pot juca impreuna.

Dintre jucariile LEGO ce pot fi achizitionate on line de pe nichiduta.ro mentionam cateva modele pentru copiii de 4 ani. Realizate din polipropilena, rezistente la socuri mecanice repetate si cu dimensiuni ce permit manipularea facila, au diferite culori si permit constructii ingenioase. Depozitarea lor se face intr-o cutie ingenioasa, de forma unei piese lego uriase, cu ajutorul careia copilul se obisnuieste cu ordinea, pastrandu-le in ambalajul original. Realizate in variante coloristice diversificate, cutiile contin un numar mai mare sau mai mic de piese, in functie de preferinta.

Pentru copiii de peste 5-6 ani, variantele jocului LEGO se diversifica, astfel incat sa le ofere posibilitatea construirii unui numar mare de variante cu ajutorul unor elemente de mai mici dimensiuni. In aceasta categorie putem mentiona "Lego Creator" cu care copiii pot realiza case cu curti si gradini, masini sau elicoptere, mini camion pentru pompieri, roboti care se trensforma in masini si multe alte variante ingenioase pe care le descoperiti accesand www.nichiduta.ro.

Pentru copiii de peste 8 ani, jocurile LEGO din categoria "Lego Architecture" le ofera posibilitatea de a reconstrui ori de cate ori doresc elemente arhitectonice reprezentative diferitelor epoci sau constructii de referinta din localitati diferite din lume. Dintre acestea putem mentiona ca se pot construi din piese mici si foarte mici: Casa Alba- SUA; Space Needle-SUA; Bing Ben; turnul din Pissa; Hotel Imperial; Turnul Eiffel; Vila Savoye, etc. Utilizarea tuturor elementelor asigura realizarea constructiei dorite, dar si utilizarea partiala a elementelor garanteaza realizarea unor elemente ingenioase. Cu acest prilej, isi dezvolta atentia voluntara si indemanarea, ocupandu-si timpul cu activitati potrivite varstei copilariei.

Categoria de jocuri "Lego Movie" se adreseaza copiilor de 6-12 ani si sunt compuse din elemente cu dimensiuni mici cu care se pot realiza scene din filme cu roboti sau accesorii pentru realizarea unei "Tari Roz", cu accesorii si persoanaje. Adresandu-se copiilor mai mari, aceste jocuri tip lego le dezvolta creativitatea, atentia si le permit activizarea muschilor mici ai mainii in scopul realizarii unor jucarii uimitoare din fragmente mici si colorate, astfel incat sa poata fi redate si detalii interesante.

Puteti face comenzi on line la orice ora, dupa ce ati vizualizat varietatea de modele de jocuri lego special create pentru distractia copiilor.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#jucarii copii, #jucarii nichiduta, #jucarii LEGO , #Stiri Companii