Red Bull, victima unui santaj. Infractorii acuzau ca bauturile contin bacterii fecale

Vineri, 15 Martie 2013, ora 11:05
2102 citiri
Red Bull, victima unui santaj. Infractorii acuzau ca bauturile contin bacterii fecale

Un grup de necunoscuti ameninta de mai multe saptamani grupul austriac de bauturi energizante Red Bull cu plasarea in supermarketuri a unor produse ale firmei contaminate cu bacterii fecale, a anuntat joi compania, conform AFP.

"De mai multe saptamani, se incearca santajarea (grupului) Red Bull. Au fost facute amenintari privind contaminarea bauturilor cu materii fecale, daca nu este platita o suma de bani revendicata", a explicat intr-un comunicat compania, cu sediul la Fusckl am See, in apropiere de Salzburg, in centrul Austriei.

"In magazinele mentionate de infractori, unde ar fi fost plasate pe rafturi produse contaminate, au fost realizate controale si analize, care nu au condus la nicio reclamatie", a adaugat Red Bull.

Parchetul de la Salzburg a deschis o ancheta preliminara privind o tentativa de santaj. "Pentru moment, nu este vorba decat de o pretinsa contaminare", a indicat purtatorul de cuvant al Parchetului, Marcus Neher, pentru agentia de presa austriaca APA.

Revendicarile au fost trimise prin e-mail. Purtatorul de cuvant nu a dezvaluit suma ceruta de presupusii santajisti.

Red Bull a preferat sa faca publice aceste amenintari din proprie initiativa, "pentru a reduce la zero cel mai important mijloc de a exercita presiune, anume publicarea in mass-media".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Red Bull bautura, #santaj bautura Red Bull, #bacteri Red Bull , #Stiri Companii