RISE Project face noi dezvaluiri despre afacerile lui Dragnea: Tel Drum - Latifundiarul din Teleorman

Joi, 11 Mai 2017, ora 20:38
986 citiri
RISE Project face noi dezvaluiri despre afacerile lui Dragnea: Tel Drum - Latifundiarul din Teleorman
Foto: Arhiva Ziare.com

Tel Drum, firma cu actionari secreti legata de Liviu Dragnea, este unul dintre cei mai importanti proprietari si concesionari de terenuri si imobile din sudul Romaniei.

Personaje cheie si firme apropiate liderului PSD au acaparat in decursul ultimilor 20 de ani proprietati care in trecut au apartinut statului. Principalul beneficiar este firma Tel Drum.

RISE Project a consultat documente din arhivele cadastrale, a inventariat proprietatile companiei si a reconstituit traseul acestora de la stat pana in portofoliul firmei private detinute prin actiuni la purtator.

Terenurile unor foste ferme de stat, spatii comerciale, cladiri industriale, cladiri de birouri si o casa de protocol sunt doar cateva din cele aproape 200 de proprietati detinute de Tel Drum si de alte trei firme conectate la mezinul familiei Dragnea, Stefan Valentin.

Pe o harta creata de RISE Project, cu un click se poate vedea unde se afla terenurile sau imobilele din patrimoniul Tel Drum & friends, dar si suprafata, fostii proprietari si vecinii.

Cele mai multe proprietati identificate sunt in judetul Teleorman, in localitatile Turnu Magurele si Alexandria, dar pe harta sunt indexate si imobile din judetul Arges.

Este vorba despre aproape 200 de proprietati, cu suprafata totala de peste 800 de ha. Alaturi de acestea, firmele care graviteaza in jurul sefului PSD au in concesiune alte mii de hectare.

Un exemplu este casa de protocol de la intrarea in orasul Turnu Magurele, care a fost construita in 1975 si era folosita de membrii PCR. Cand a fost cumparata de Tel Drum, avea 3 dormitoare, 3 bai, o bucatarie, un living, o piscina si un teren de peste 3.500 de mp. A costat 5.460 de dolari.

Astazi, proprietatea e incercuita de un gard si are o ghereta pentru paznic la poarta. O alee lunga strabate livada deasa si e greu sa zaresti casa printre copaci. Nu exista numar postal in evidentele cadastrale. Mai multe surse RISE Project au declarat ca membrii familiei Dragnea vin des aici, dar mai prezent este Stefan Valentin Dragnea, fiul sefului PSD.

Compania Tel Drum, o fosta regie de stat care se ocupa de drumurile si podurile din Teleorman, a fost transformata in 1998 de Consiliul Judetean Teleorman in societate comerciala pe actiuni. La numai un an compania a fost capitalizata cu sapte terenuri cu o suprafata de peste 5 ha, evaluate la 9,7 miliarde de lei vechi.

In aprilie 2002, prin semnatura lui Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, firma ...citeste mai departe despre "RISE Project face noi dezvaluiri despre afacerile lui Dragnea: Tel Drum - Latifundiarul din Teleorman" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#RISE Project Dragnea Tel Drum, #Dragnea Tel Drum Teleorman, #afaceri Dragnea Tel Drum Teleorman , #Stiri Companii