Romania a pierdut in doar un an 36 de pozitii la capitolul simplificarii sistemului fiscal-contabil

Miercuri, 02 Mai 2018, ora 19:15
1521 citiri
Romania a pierdut in doar un an 36 de pozitii la capitolul simplificarii sistemului fiscal-contabil
Foto: Arhiva Ziare.com

Afacerile din Romania se confrunta cu a 18-a cea mai mare complexitate a sistemelor contabile si fiscale din lume.

Gradul de complexitate al cerintelor fiscale si contabile din Romania a urcat cu 36 de pozitii intr-un singur an, in Indexul Complexitatii Financiare 2018, dupa evaluarea reglementarilor din 2017 din 94 de tari.

Doar Croatia (pe locul 12) si Albania (14) stau mai rau decat Romania in Europa Centrala si de Est, daca nu se includ Turcia, Rusia si Belarus.

Ucraina, Bosnia si Republica Moldova stau mai bine!

Toate tarile cu care ne comparam de obicei (cele din Europa Centrala si de Est) stau mult mai bine.

Studiul din care a rezultat topul a fost realizat de TMF Group, unul dintre furnizorii globali relevanti de consultanta cu 7.000 de experti in 83 de tari.

De complexitatea reglementarilor fiscale si contabile dintr-o tara depinde dificultatea de a face afaceri, respectiv (ne) atractivitatea mediului de afaceri de acolo, potrivit autorilor studiului.

Pe de alta parte, tarile mai cu economii mai avansate au dezvoltat si sisteme fiscale si contabile mai complexe. Totusi, in Germania dificultatile sunt mai mici decat in Romania.

Citeste mai multe despre pozitia Romaniei in topul mondial al sistemelor contabile si fiscale pe CursDeGuvernare.ro. ...citeste mai departe despre "Romania a pierdut in doar un an 36 de pozitii la capitolul simplificarii sistemului fiscal-contabil" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Romania probleme fiscale contabile afaceri, #sistem fiscal probleme Romania , #Stiri Companii