Romania- locul sapte la inceperea unei afaceri

Joi, 14 Septembrie 2006, ora 09:48
1020 citiri

Conform raportului intocmit de Banca Mondiala, privind evolutia indicatorilor economici la nivel global, Romania detine locul sapte la categoria 'inceperea unei afaceri', pe primul loc situandu-se Canada. In clasamentul general, Romania ocupa locul 49. La sectiunea plata impozitelor Romania detine locul 131, iar la cea de obtinere a autorizatiilor locul 116.

Romania a simplificat procedurile de obtinere a autorizatiilor de constructie, reducand durata de la 291 la 242 zile, iar cat priveste reforma in domeniul comertului, a redus numarul total de zile necesare importului de la 28 la 14, acestea fiind in opinia reprezentantilor Bancii Mondiale rezultate importante.

Potrivit directorului de tara pentru Europa Centrala si de Est, Anand Seth, Romania a realizat cele mai multe reforme din Europa in ultimii doi ani.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...