Romania, prinsa in "lanturile" marilor retaileri. Vezi cate magazine vor fi in tara pana la sfarsitul anului

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 08:16
3845 citiri
Romania, prinsa in "lanturile" marilor retaileri. Vezi cate magazine vor fi in tara pana la sfarsitul anului
Mega Image are cel mai mare lant de retail din Romania

Daca in urma cu zece ani romanii aveau nevoie de pasaport pentru a intra intr-un supermarket, in prezent, acest tip de magazin este prezent in multe orase, acoperind cu succes o mare parte din tara.

Cei mai importanti concurenti de pe aceasta piata sunt Mega Image, Profi, Carrefour, Penny Market, Lidl, Kaufland si Billa, toti avand in plan deschiderea de noi magazine, numarul total de supermarketuri si hipermarketuri urmand sa se apropie de 1.200 de unitati, dintre care peste 100 de unitati vor fi deschise in ultimele patru luni ale anului, numar similar cu al celor deschise de la inceputul lui 2013.

Mega Image, cea mai mare retea

Parte a grupului belgian Delhaize, Mega Image este cea mai mare retea de supermarketuri din Romania, care numara 247 magazine situate in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (148) si Shop&Go (99).

In acest an, numarul de noi magazine noi deschise de Mega Image, printre care se numara si cele de proximitate Shop&Go, ar putea sa ajunga la 90 de unitati, numai in luna august fiind inaugurate cu noua magazine noi.

Profi, 200 de magazine in acest an

Lantul de magazine Profi numara, in luna august, 171 de unitati in 95 de localitati, fiind a doua mare retea de retail din Romania, urmand sa mai fie deschis circa 30 pana la sfarsitul anului.

In total, Profi isi va extinde in acest an lantul de magazine cu aproximativ 50 de unitati, iar pocesul de extindere va continua si in anii urmatori, reteaua urmand sa ajunga la 300 de unitati.

Un alt lant de supermarketuri, Penny, parte a Rewe, numara 138 magazine, grupul german operand opereaza pe piata romaneasca si sapte magazine XXL Mega Discount. Anul acesta, Rewe a deschis un singur magazin Penny.

Carrefour a extins lantul de magazine cu 25 de noi unitati

In prezent, Carrefour are in Romania 129 de magazine, operate in patru formate, respectiv 24 de hipermarketuri, 69 de supermarketuri Market, 35 de magazine de proximitate Express si un magazin online.

Grupul francez a anuntat ca isi va extinde lantul de hipermarketuri, urmand sa deschida o astfel de unitate in Galati in acest an.

La finalul lui 2012, grupul Carrefour numara, avea 104 magazine dintre care 24 de hipermarketuri, 65 de supermarketuri Market si 15 de magazine de proximitate Express.

Kaufland are in plan noi magazine

Retailerul german Kaufland, care a deschis primul magazin din Romania in 2005, are in prezent, in plan extinderea retelei de hypermarketurui pana la 90 de magazine.

In Bucuresti, Kaufland are patru magazine si va deschide inca doua pana la sfarsitul anului, avand in lucru alte doua magazine, a caror finalizare depinde de gradul de avansare a lucrarilor in perioada iernii.

Noi magazine Lidl, Billa si Cora

Retailerul german Lidl va deschide in aceasta saptamana doua noi magazine, reteaua sa din Romania urmand sa ajunga la 162 de unitati.

La randul lor, lantul de magazine Billa numara 73 de unitati in toata tara, iar in prima jumatate a acestui an a deschis trei magazine. La finalul lui 2012, Billa avea deschise 68 de unitati in Romania.

Lantul de retail Cora numara 11 magazine, dintre care unul, cel din Constanta, a fost deschis la in acest an si mai are in plan inca un magazin, ce va fi deschis in octombrie in Ploiesti.

Auchan Romania, un alt mare retailer, a preluat anul trecut 20 de hipermarketuri de la Real, care s-au adaugat retelei proprii de peste 10 magazine.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#lanturi retail, #extindere retail, #magazine retail, #Romania retail , #Stiri Companii