Romania si Isarael vor colabora in industria aeronautica. Ce alte proiecte mai sunt pe lista

Marti, 24 Iunie 2014, ora 10:59
6507 citiri
Romania si Isarael vor colabora in industria aeronautica. Ce alte proiecte mai sunt pe lista

Romania si Israel vor colabora pentru dezvoltarea unor capacitati romanesti de productie din industria aeronautica si de aparare, fiind identificate si posibilitati de dezvoltare a unor proiecte comune in energie, chimie, petrochimie, logistica, infrastructura si IT, a anuntat, marti, Ministerul Economiei (ME).

In acest sens, ministrul Economiei, Constantin Nita, aflat in aceste zile in vizita in Israel, a avut intalniri cu conducerile unor importante companii precum Shlomo Group, Israel Corp., Israel Electric Corporation, Israel Aerospace Industry, Elbit Systems si Maman Group. Au fost evidentiate posibilitatile de colaborare si dezvoltare a unor proiecte comune in diverse sectoare precum industria de aparare, aeronautica, energie, chimie, petrochimie, logistica, infrastructura si IT.

Astfel, in cadrul intalnirii cu conducerea Israel Electric Corporation s-a discutat despre dezvoltarea unor proiecte comune in domenii precum eficienta energetica si retelele inteligente de transport a energiei electrice. De asemenea, ministrul Constantin Nita a prezentat reprezentantilor companiei Israel Corp., unul dintre cele mai mari holdinguri din Israel, diverse oportunitati de investitii in Romania in chimie, petrochimie, minerit si parcuri industriale de software.

De asemenea, in cadrul intalnirilor avute cu companiile israeliene din aeronautica si industria de aparare, respectiv Industrial Aerospace Industry si Elbit Systems, au fost analizate mai multe proiecte in care cele doua tari pot colabora pentru dezvoltarea unor capacitati de productie in cadrul unitatilor romanesti de profil precum Avioane Craiova, Aerostar Bacau, Romaero, Uzina Mecanica Bucuresti si I.O.R.

Alte posibilitati de colaborare au fost identificate de ministrul roman al Economiei in cadrul intalnirilor avute cu conducerile companiilor Shlomo Group si Maman Group in domenii precum logistica aeroportuara si navala, existand un interes crescut din partea companiilor israeliene pentru preluarea si dezvoltarea unor astfel de operatiuni in Romania. In acest sens, au fost mentionate Portul Constanta, Aeroportul International Brasov si Santierul Naval Mangalia.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
#productie industria aeronautica, #industria aeronautica Romania, #colaborare Romania Israel , #Stiri Companii