Romanii de la Syscom 18 au contracte de export de 2,5 milioane de euro pentru 2014

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 12:17
2314 citiri
Romanii de la Syscom 18 au contracte de export de 2,5 milioane de euro pentru 2014
Syscom 18 a finalizat proiectul de automatizare pentru depozitul de GPL Gaz Terminal Giurgiu

Syscom 18, companie de automatizari industriale si sisteme de masurare, a semnat contracte de export pentru anul 2014 a caror valoare se ridica la circa 2,5 milioane euro.

Compania s-a specializat pe sisteme fiscale de masurare, atat pentru gaze, cat si pentru lichide petroliere, devenind un important jucator din domeniu, acoperind o buna parte a pietei locale, dar si exportand astfel de instalatii.

"Din estimarile noastre si contractele deja incheiate, ne asteptam ca anul viitor sa fie mai bun comparativ cu 2013. Pentru 2014, avem deja contracte semnate in valoare de 5,5 milioane euro, dintre care 2,5 milioane de euro sunt pentru proiecte in afara tarii. Astfel, am semnat contractul pentru statia fiscala de masurare gaze Ungheni, gazoductul Iasi-Ungheni. Cu acest nou proiect ne-am consolidat pozitia de lider de piata in domeniul statiilor fiscale foarte mari de masurare gaze", declara Ion Andronache, directorul general al companiei.

Conducta de gaze Iasi-Ungheni, un proiect in valoare totala de 26,5 milioane de euro, acopera 10,5 km pe teritoriul Republicii Moldova, iar in partea de sud traverseaza raul Prut pe o distanta de 134 de metri.

Syscom 18 a primit comenzi si din AbuDhabi

In ultimii sapte ani, Syscom 18 si-a extins activitatile in Orientul Mijlociu si Africa de Nord executand lucrari si livrand echipamente in Siria, Iordania, Iran, Libia, Bahrain, Kazahstan, Irak, Algeria. Printre comenzile primite pentru export, se numara si una venita din Abu Dhabi.

Aici, Syscom va livra skiduri fiscale de masurare a motorinei pentru o insula artificiala in Abu Dhabi, parte dintr-un proiect de amploare.

De asemenea, a primit o comanda pentru sisteme fiscale de masurare a produselor petroliere in Congo.

"Experienta noastra anterioara in alte tari din Orientul Mijlociu ne-a favorizat in obtinerea acestui nou proiect in Abu Dhabi, reusind astfel sa adaugam si Emiratele Arabe Unite pe lista tarilor din Orientul Mijlociu unde de ani buni desfasuram proiecte. Avand in vedere potentialul economic ridicat si resursele energetice din aceasta regiune, Orientul Mijlociu va avea nevoie continua de echipamente industriale de masurare si control pentru exploatarea petrolului si gazelor. Pe acest lucru am si mizat cand am decis sa orientam o parte consistenta a eforturilor noastre de business catre aceasta zona", a precizat Andronache, si a adaugat ca, in prezent circa 20-30% din veniturile companiei provine din proiecte internationale.

Exporturi de 2,4 milioane de euro si in 2013

In acest an, exporturile Syscom 18 se ridica la circa 2,4 milioane de euro. Printre proiectele finalizate de compania romaneasca se numara statia fiscala de masurare gaze de la Ruse din gazoductul Giurgiu-Ruse, beneficiarul fiind compania bulgara de stat Bulgartransgaz. Compania a finalizat, de asemenea, skiduri pentru produse petroliere pentru o termocentrala in Irak.

"Cu toate ca anul acesta am derulat o serie de proiecte importante, per total 2013 a fost insa un an extrem de dificil in special din cauza intarzierilor foarte mari in aprobarea bugetelor companiilor cu capital de stat. Licitatiile pentru investitii au inceput practic de-abia in august-septembrie", a mai spus directorul general al companiei.

Cel mai nou proiect finalizat in 2013 este automatizarea noului depozit de la Giurgiu, GPL Gaz Terminal Giurgiu, inaugurat pe 11 decembrie.

Syscom 18 a livrat echipamente, instalatii sau sisteme catre mai mult de 800 de clienti din Romania, Siria, Bulgaria, Kazahstan, Iordania, Ungaria, Iran, Iraq, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Algeria si Congo.

Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS.

Syscom 18 are circa 110 angajati, mai multe filiale in tara si un volum total de vanzari de aproximativ 20 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#syscom export, #companie gaze, #echipamente petrol , #Stiri Companii