Rombat investeste 18 milioane de euro ca sa produca baterii pentru masinile cu start-stop

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 12:30
1940 citiri
Rombat investeste 18 milioane de euro ca sa produca baterii pentru masinile cu start-stop
Rombat a produs, pana acum peste 23 de milioane de baterii

Rombat, producator de baterii si acumulatori, unul dintre principalii competitori de pe aceasta piata din Romania, a deschis o noua linie de productie, proiectata pentru fabricarea de baterii auto destinate masinilor dotate cu sistemul start-stop si frana regenerativa.

Sistemul start-stop este folosit de producatorii de automobile pentru a indeplini cerinta obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120g CO2 /km.

Sistemul start-stop contribuie la reducerea noxelor emise de autombile

Investitia facuta de companie in noua linie de productie, amplasata in Bistrita, se ridica la 83,4 milioame de lei, din care 32,8 mil lei cu finantare guvernamentala nerambursabila.

"Investitia pe care o inauguram este un raspuns la cererile de azi si de maine ale clientilor nostri si in mod special ale clientilor producatori de automobile " a declarat Ioan Repede, Director General al Rombat.

Capacitatea de productie a Rombat a crescut cu 700.000 de baterii anual

Prin deschiderea noii capacitati de productie, compania si-a extins productia cu 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB si AGM.

Hala de productie are o suprafata totala de aproximativ 5.000 de metri patrati impartiti in 3 ateliere de productie ( fabricare placi, asamblare si formare baterii) si o zona de depozitare baterii.

Noua fabrica a fost dotata cu utilaje in valoarea de 15,4 milioane de euro. Cu aceste echipamente se pot fabrica produse de inalta calitate care sa asigure succesul in competitia acerba care se da in marea industrie auto.

In acelasi timp toata investitia a fost gandita pentru a avea performante de mediu foarte bune, un exemplu fiiind emisiile la cos, care sunt de 100 ori mai mici decat limita legala admisa. Foarte important este si impactul social al investitei prin crearea a 108 noi locuri de munca.

In 2013, compania a finalizat o investitie de 17 milioane de euro intr-o noua unitate de productie, prin realizarea noii structuri, capacitatea totala de productie ajungand la 3,3 milioane de baterii.

Rombat a produs, in 30 de ani, peste 23 de milioane de baterii

Compania fost infiintata in anul 1980, iar in cei peste 30 de ani de activitate, producatorul roman de baterii si acumulatori a livrat peste 23,213 mil baterii pentru o gama larga de vehicule, masini si utilaje, echipand autoturisme, autocare, camioane, masini si utilaje agricole, yahturi s.a.

Compania detine trei unitati de productie pe care compania le detine, toate amplasate in Bistrita, unde fabrica baterii conventionale atat pentru automobile cat si pentru aplicatii heavy duty.

Din punct de vedere al vanzarilor, compania isi mentine pozitia pe segmentul de after market din Romania, in 2012 dublandu-si vanzarile totale fata de anul 2006. La nivelul echiparii originale (segmentul OEM), Rombat colaboreaza cu Dacia Renault.

Pe piata externa, Rombat vinde peste 60% din productie in tari precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania si Marea Britanie, iar in Franta detine o cota de piata de peste 10%.

Rombat este detinuta de grupul sud-african Metair

Din primavara anului 2012, actionarul Rombat este grupul sud-african Metair, care detine 99,42 %. Metair este un investitor strategic cu activitati in domeniul productiei si distributiei de produse si servicii in industria auto.

Produsele Rombat sunt validate ca echipare originala pentru marcile Dacia, Peugeot-Citroen, Nissan si Renault.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Rombat investitie, #sistem start stop, #Rombat Metair, #acumulatori auto , #Stiri Companii