Rosneft isi extinde afacerile cu gaze naturale prin preluarea Itera

Marti, 02 Iulie 2013, ora 15:10
1249 citiri
Rosneft isi extinde afacerile cu gaze naturale prin preluarea Itera

Grupul petrolier rus Rosneft, cel mai mare producator mondial de petrol, a anuntat vineri ca a preluat controlul deplin la producatorul independent de gaze naturale Itera.

Rosneft, companie controlata de statul rus, a preluat un pachet de 51% din actiunile Itera in toamna anului trecut si marti a informat ca a preluat si restul de 49% din actiuni de la omul de afaceri Igor Makarov pentru 2,9 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Rosneft a estimat ca aceasta achizitie va ajuta Itera sa-si atinga obiectivul de a produce 100 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an si a deveni cel mai mare producator independent de gaze naturale din Rusia.

"Afacerile cu gaze naturale sunt una din prioritatile noastre", a declarat directorul general de la Rosneft, Igor Sechin. "Consolidarea ITERA Oil and Gas Company LLC va creste capitalizarea companiei si va aduce valoare suplimentara actionarilor", a adaugat Sechin.

In luna martie a acestui an Rosneft a devenit cel mai mare producator mondial de petrol din lume, dupa ce a preluat TNK-BP pentru aproximativ 55 de miliarde de dolari. Rosneft vrea sa concureze cu gigantul OAO Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, prin dublarea cotei sale pe piata din Rusia si vanzarea de gaze naturale lichefiate catre Rusia.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#gaze naturale Rosneft, #preluare Itera Rosneft, #productie gaze naturale Rusia , #Stiri Companii