Samsung vrea o fabrica de memorii flash in China

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 12:50
2668 citiri
Samsung vrea o fabrica de memorii flash in China

Samsung vrea sa dechida o fabrica de memorii flash in China, care ar putea fi prima sa baza de dispozitive semiconductoare din aceasta tara. Cel mai mare producator de cipuri din lume a cerut, marti, aprobare guvernului din Coreea de Sud pentru aceasta miscare, menita sa raspunda cererii in crestere de astfel de dispozitive pentru smartphone-urile si tabletele sale.

Decizia Samsung scoate in evidenta competitia acerba care exista in industria de productie cipuri, potrivit Wall Street Journal.

China este extrem de atractiva pentru astfel de investitii, datorita costurilor mici de fabricatie si disponibilitate a guvernului chinez de a incuraja investitiile straine in acest sector. Drept urmare, si Intel Corp, cel mai mare producator de semiconductoare din lume, si-a construit o fabrica in 2007 in Dalian, China, investind 2.5 miliarde de dolari.

Miscarea Samsung vine, de asemenea, in contextul in care China urmeaza sa devina cea mai mare piata pentru electronicele de inalta tehnologie, precum smartphone, tablete si chiar televizoare cu ecran plat, in urmatorii ani.

Samsung, care produce o gama larga de produse de la semiconductoare la televizoare si telefoane mobile, a evitat pana acum sa construiasca fabrici de inalta tehnologie in afara Coreei de Sud, din cauza temerilor privind transferul de tehnologie, care i-ar putea ameninta locul de frunte in industrie, permitand competitiei sa ii "fure" tehnicile de productie.

Daca va fi aprobata de catre guvernul din Coreea de Sud si apoi si de guvernul chinez, noua fabrica ar fi cea de-a doua locatie Samsung, producatoare de cipuri, din afara Coreei de Sud, dupa cea din Austin, Texas.

"Noua linie de memorie flash NAND ne va permite sa raspundem adecvat cererii tot mai mari de la clientii nostri si ne va permite, in acelasi timp, sa ne consolidam competitivitata in industria de cipuri de memorie"", a declarat Jun Dong, presedintele companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Samsung fabrica China, #Samsung fabrica cipuri , #Stiri Companii