Se anunta schimbari importante pentru firme si PFA: Vor trebui sa-si schimbe toate certificatele de inregistrare

Luni, 29 Mai 2017, ora 21:36
1302 citiri
Se anunta schimbari importante pentru firme si PFA: Vor trebui sa-si schimbe toate certificatele de inregistrare
Foto: Arhiva Pixabay

Firmele si persoanele fizice autorizate (PFA) vor fi identificate printr-un nou cod unic de inregistrare, in Oficiul National al Registrului Comertului.

Acest cod este unic in Europa, iar masura urmeaza sa fie aplicata incepand cu 7 iulie 2017, scrie Avocatnet.ro.

Prin noul cod, firmele si PFA-urile vor fi identificate in sistemul de interconectare a registrelor comertului din toate tarile UE, din care va face parte si ONRC.

In acelasi timp, insa, vor exista in continuare si numarul de ordine al firmelor si PFA-urilor in Registrul Comertului, precum si codul unic de inregistrare fiscala, acel CUI.

Incepand din luna iulie, firmele si PFA-urile vor fi nevoite sa ceara preschimbarea certificatelor de inregistrare la ONRC, pentru a le aduce astfel in linie cu normele europene.

Aici este vorba despre firmele si PFA-urile deja infiintate.

De asemenea, din data de 7 iulie, firmele sau PFA-urile ce vor solicita inmatriculare sau inregistrare vor primi noul cod unic european.

Noul cod unic de inregistrare la nivel european va cuprinde elementul de identificare al Romaniei si elementul de identificare al registrului national in Uniunea Europeana, precum si numarul firmei sau PFA-ului in Registrul Comertului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#cod unic inregistrare firme PFA, #firme PFA cod unic Europa, #cod european inregistrare firme PFA , #Stiri Companii