Seful BNS acuza OMV Petrom ca a prejudiciat statul cu 7 miliarde de lei. A sesizat Corpul de Control al premierului

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 17:44
1599 citiri
Seful BNS acuza OMV Petrom ca a prejudiciat statul cu 7 miliarde de lei. A sesizat Corpul de Control al premierului
Foto: Facebook / OMV Petrom

Compania OMV Petrom a prejudiciat statul roman cu 7 miliarde de lei, potrivit unor controale facute de Curtea de Conturi, insa acesti bani nu au fost recuperati din 2015 pana in prezent, a declarat, joi, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Declaratiile au fost facute in cadrul comisiei parlamentare de ancheta privind activitatea ANRE.

Dumitru Costin le-a precizat jurnalistilor ca a sesizat Corpul de Control al premierului pe aceasta tema si ca a prezentat comisiei de ancheta un document in acest sens.

"Am fost audiat in comisie si am prezentat acel document. Sunt in masura sa mai aduc si alte documente comisiei, dar inainte de toate este un subiect care trebuie tratat de aceasta comisie de investigatie. Din acest motiv am insistat sa fie prezente si alte persoane demne de tot respectul, care pot completa cu documente, cu informatii si cifre lucrurile pe care eu le-am spus acum.

In plus, pot sa va informez ca am primit o confirmare scrisa de la seful Corpului de Control al prim-ministrului. Inainte de a ajunge in comisie, am sesizat cu ceva vreme in urma prim-ministrului si seful Corpului de Control si am cerut o interventie in vederea clarificarii acestei spete. Discutam de o suma foarte mare", a sustinut Costin.

El a adaugat ca, din informatiile sale, din 2015 pana in prezent, aceste sume de bani, care ar fi trebuit sa fie venituri la bugetul de stat, nu au fost recuperate.

Ulterior, Iulian Iancu, presedintele comisiei de ancheta, a declarat, la finalul audierilor, ca este vorba despre prejudicii ca urmare a neplatii TVA, a unor impozite pe salarii, pe cladiri, pe terenuri, neplata unor redevente, precum si umflarea facturilor privind decontaminarea solului, prezentate Ministerului Mediului.

"Din datele prezentate de domnia sa, s-a ajuns la 7 miliarde de lei. Sumele sunt ametitoare", a aratat Iancu.

Potrivit acestuia, comisia de ancheta va cere toate datele de la institutiile de control.

Saptamana viitoare, la audieri vor fi chemati reprezentantii statului in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom (dupa ce conducerea executiva a companiei, invitata in urma cu doua saptamani, a anuntat ca va raspunde in scris intrebarilor comisiei), fostul presedinte al Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, si actualul presedinte, Mihai Busuioc, precum si doi fosti ministri ai Energiei, respectiv Razvan Nicolescu si Victor Grigorescu.

ANRE il acuza pe ministrul Energiei de manipularea pietei si de incalc ...citeste mai departe despre "Seful BNS acuza OMV Petrom ca a prejudiciat statul cu 7 miliarde de lei. A sesizat Corpul de Control al premierului" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#ancheta OMV prejudiciu TVA , #Stiri Companii