Sharp si Renesas obtin credite de sase miliarde de dolari de la bancile japoneze

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 10:07
1459 citiri
Sharp si Renesas obtin credite de sase miliarde de dolari de la bancile japoneze
Sursa: iFOREXNEWS

Sharp si Renesas, doua din companiile japoneze cu cele mai mari probleme din sectorul electronicelor, au reusit sa-si refinanteze datoriile cu imprumuturi noi de la bancile japoneze, in valoare de peste sase miliarde de dolari.

Bancile vad aceasta strategie ca cea mai buna solutie pentru a reusi sa-si recupereze creditele initiale. "Au mult mai multe sanse sa-si primeasca banii inapoi daca firma reuseste sa supravietuiasca", a declarat pentru Reuters Brian Waterhouse, senior analyst la firma de brokeraj CLSA din Tokyo.

Sharp a primit un imprumut de aproape 360 de miliarde de yeni (aproximativ 3,6 miliarde de euro) de la un grup de banci conduse de grupurile financiare Mizuho si Mitsubishi.

Noul imprumut va fi folosit pentru creditele Sharp de 360 de miliarde de yeni, ale caror scadenta este peste cateva luni.

Sharp concediaza peste 10.000 de angajati si vinde trei fabrici

Renesas Electronics, cel de-al cincilea producator de semiconductoare ca marime din lume, previzioneaza sa aiba in acest an o pierdere record de aproape 1,5 miliarde de euro.

Compania, care are clienti importanti precum Panasonic sau Toyota, a primit deja un imprumut de aproximativ 490 de milioane de euro din partea actionarilor sai principali: Hitachi, Mitsubishi Electric si NEC.

La aceasta suma s-au adaugat inca aproape 1,6 miliarde de euro, imprumut din partea a patru banci japoneze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#pierderi companii electronice, #imprumut banci Japonia, #imprumut Sharp, #pierderi Sharp, #pierderi Renesas , #Stiri Companii