Sistemul de plati cu cardul din Romania, mai sigur decat cel din SUA. Ce masuri iau americanii

Marti, 11 Februarie 2014, ora 14:15
2050 citiri
Sistemul de plati cu cardul din Romania, mai sigur decat cel din SUA. Ce masuri iau americanii
Sursa foto: Mastercard

O serie de atacuri majore asupra unor retaileri americani, in ajunul sarbatorilor de iarna, a determinat intregul sector sa investeasca in noi tehnologii pentru sistemele de plati cu cardul, astfel incat sa ajunga din urma tari ca Romania, unde sistemul "chip&PIN" s-a demonstrat mai sigur.

In SUA, cardurile bancare cu banda magnietica, ce nu presupun introducerea manuala a codului PIN, sunt inca folosite la scara larga, iar vulnerabilitatuile acestora au permis atacatorilor informatici sa fure milioane de date de pe ale de la clientii Target si Neiman Marcus, conform FoxNews .

Retailerii au inceput sa inlocuiasca aceste carduri cu cele cu chip si cu cod numeric de identificare (PIN), care sunt mai sigure.

Aceasta tehnologie este deja folosita in Kenya, Marea Britanie, Romania si in majoritatea tarilor, a spus Mallory Duncan, consilier general la National Retail Federation. "In majoritatea tarilor, dezvoltate sau in curs de dezvoltare, deja este folosita aceasta tehnologie. Este mult mai sigura decat cea cu carduri magnetice si semnatura sau PIN", a spus Duncan.

Fraudele au determinat companiile sa investeasca in securitate

Procesul de implementare al acestei noi tehnologii ar dura mult in SUA, intr-o piata de multe miliarde de dolari, ceea de descurajeaza companiile. Insa recentele incidente au stimulat investitiile.

"Numarul de fraude creste prea repede pentru a nu a face progres. Bancile vor face ceea ce trebuie. Riscurile sunt in crestrere. Cu totii trebuie sa ne adaptam", a spus Duncan.

Hackerii au atacat 25 de terminale ale retailerului Target si au inslatat malware si au "spart" si cardurile folosite la Neiman Marcus, au anuntat cele doua companii.

O metoda de a opri aceste atacuri este tehnologia "chip si PIN", conform lui Dan Kaminsky, fondatorul White Ops, companie care foloseste metode de hacking pentru a reduce numarul de fraude online.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#securitate card, #hackeri online, #card bancar , #Stiri Companii