Statul vrea investitori germani pentru reabilitarea locuintelor

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 10:13
2041 citiri
Statul vrea investitori germani pentru reabilitarea locuintelor

Programele gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ofera multe oportunitati de investitii pentru oamenii de afaceri, deoarece exista multe proiecte cu finantare europeana, a afirmat, marti, Marcel Ioan Bolos, secretar de stat in MDRT, la intalnirea membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana.

"Va invit sa luati parte la o diversitate mare de proiecte pe care le dezvoltam in prezent, dar si la proiecte viitoare, pentru care avem deja negocieri cu Uniunea Europeana pentru atragerea de fonduri. Unul dintre proiectele de interes major ar fi cel legat de reabilitarea termica a locuintelor. In prezent, avem un buget de 300 milioane euro, dar, in perspectiva de programare bugetara 2012-2014, aceste fonduri ar putea ajunge la circa doua miliarde euro. Se vor crea multe locuri de munca, dar si oportunitati pentru oamenii de afaceri, pentru companii. Ministerul dezvolta, de asemenea, un proiect legat de infrastructura de utilitati publice pentru mediul de afaceri, in parteneriat cu autoritatea locala si bancile, program prin care investitorul ar putea obtine granturi de 350.000 euro. Cred ca sansa pe care o avem ca tara este ca prin negocierea cu Comisia Europeana sa obtinem finantari mai mari si pe acest program, pentru a atrage cat mai multi investitori', a spus Bolos.

Unul dintre domeniile pe care secretarul de stat l-a mentionat in fata oamenilor de afaceri germani a fost si cel privind investitiile in turism.

Printre zonele de interes pentru oamenii de afaceri, Marcel Bolos a mentionat turismul balnear si valorificarea potentialului pe segmentul de pesteri, saline, biserici cu valoare de monument istoric si lacuri glaciare.

"Cu toate ca, in prezent, avem un buget de doar 30 milioane euro pentru dezvoltarea investitiilor in turism, suntem siguri ca el va creste pentru urmatorii ani. Va invit sa luati in calcul investitii in reabilitarea centrelor istorice, dar sa nu uitati nici de programele pentru parcurile stiintifice", a spus oficialul MDRT.

Oamenii de afaceri germani prezenti marti la intalnirea membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana au fost interesati cu precadere de conditiile in care pot investi in programul de reabilitare termica a locuintelor, dar si in cel privind infrastructura de utilitati pentru mediul de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#investitii Romania oameni afaceri Germania, #investitii Germania Romania , #Stiri Companii