Strabag se lauda ca a obtinut un contract pentru tronsonul de cale ferata Vintu de Jos - Simeria

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 16:00
3898 citiri
Strabag se lauda ca a obtinut un contract pentru tronsonul de cale ferata Vintu de Jos - Simeria

Austriecii de la Strabag au anuntat ca vor moderniza tronsonul de cale ferata Vintu de Jos - Simeria, cu o lungime de 42,2 kilometri, valoarea totala a contractului ridicandu-se la 317 milioane de euro. Din acest contract, Strabag va executa lucrari de circa 66 de milioane de euro.

Termenul de executare a lucrarilor este de 30 de luni, iar contractul prevede construirea liniei ferate, constructii civile si lucrari de consolidare a terenului.

"Linia curenta, desi este dubla si electrificata, nu este in strare buna. Dupa finalizarea lucrarilor, trenurile vor putea circula cu viteza de 160 de kilometri pe ora, de la 90-120 kilometri pe ora, in prezent, a spus Thomas Birtel, CEO al STRABAG SE

Lucrarile vor fi executate pentru compania feroviara de stat CFR SA.

Ce prevede contractul cu CFR

Lucrarile din contractul castigat de Strabag cuprind renovarea sectiunii de cale ferata, inclusiv a cinci statii situate in afara zonelor rezidentiale dens populate, redirectionarea liniei, sonstruirea de tunele si poduri, precum si infrastructura caii ferate.

In total, vor fi construite peste 100 de km de cale ferata. Lucrarile la acest proiect sunt programate sa inceapa in primavara anului 2014 si si vor dura 30 de luni.

Proiecte Strabag in Romania

Strabag participa si la licitatia pentru constructia in concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov, unde castigatorul va fi anuntat pe data de 20 decembrie, in asocierea Vistrada Nord (Vinci/Franta, Strabag/Austria si Aktor /Grecia).

Alte proiecte sunt reabilitare DN 6 Craiova - Drobeta Turnu Severin, contract in valoare de 22 milioane de euro, finalizat in 2006, Reabilitare Piata Garii si strazi anexe in Sibiu (12 milioane euro), dar si parcul eolian de 33 kV de la Mircea Voda (Constanta).

De asemenea, a cosntruit si cladiri de birouri si mall-uri. Unul dintre proiecte este cladirea de birouri Opera Center II, finalizata in 2001 si, mai nou a construit si centrul comercial Promenada Mall, parte din proiectul Floreasca City, dezvoltat de Raiffeisen evolution.

Strabag este o filiala a grupului austriac de constructii STRABAG SE, unul dintre cele mai mari din Europa.

Companii din grup sunt specializate pe diferite sectoare si isi desfasoara activitatea sub diferite marci, cum ar fi Strabag si Zublin.

Strabag SE are aproximativ 74.000 de angajati si afaceri care se ridica la circa 14 miliarde de euro.

Grupul este prezent, prin intermediul filialelor sale, in toate tarile din Europa de Est si Sud-Est, in pe unele dintre pietele Europei de Vest, in Peninsula Arabica, dar si in Canada, Chile, China si India.

In Romania, Strabag este prezent din 1991, stabilindu-si sediul in Bucuresti, in 1992. Concernul a infiintat mai multe sucursale, in aproape toate regiunile din Romania. Compania activeaza in toate sectoarele de constructii, indeosebi insa in constructiile de drumuri si in constructiile civile, dar si in segmentul constructiilor speciale.

Pe langa proiectele de reabilitare de drumuri nationale, judetene si locale, in portofoliul Strabag sunt incluse si executia de autostrazi, dar si modernizarea, extinderea si construirea de noi facilitati pe cale ferata.

Pe langa Strabag, grupul mai este reprezentat in Romania si sub alte marci, cum ar fi ARL, BHG, Carb, Bitunova, Drumco, Mineral, SAT, Strabag Facility Management, TPA, Zublin si Dywidag.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#modernizare cale ferata, #strabag romania, #proiect cale ferata , #Stiri Companii