Supermarketurile nu vor mai asigura spatii speciale pentru produsele romanesti

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 18:38
1266 citiri
Supermarketurile nu vor mai asigura spatii speciale pentru produsele romanesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia de agricultura a Camerei Deputatilor a dezbatut, miercuri, sesizarea CE privind legea comercializarii produselor romanesti, stabilindu-se eliminarea obligativitatii amenajarii spatiilor speciale, inlocuirea sintagmei "lant scurt" cu cea de "parteneriat" si a termenului "romanesc".

"Am incercat sa armonizam ceea ce ne-a cerut CE, in sensul de a nu intra pe celelalte prevederi din lege pentru ca interesul nostru este sa facem legea functionala, nu ca pana acum. Unul dintre lucrurile cerute de CE, pe care l-am eliminat, este cel cu spatiile de vanzare stabilite concret pentru firmele romanesti, ceea ce se face oricum in lanturile comerciale", a declarat presedintele Comisiei de agricultura, deputatul PSD Ioan Munteanu.

El a explicat ca in forma modificata a legii comercializarii produselor agroalimentare romanesti este posibil ca retailerii sa nu mai fi obligati sa amenajeze spatii speciale pentru produsele romanesti, "lant scurt" ar putea fi inlocuit cu cel de "parteneriat" intre producatori si retaileri, iar termenul "romanesc" ar putea fi inlocuit cu "autohton".

Ioan Munteanu a sustinut ca desi este greu ca producatorii romani sa asigure 51% produse romanesti, comisia prefera sa pastreze acest procent.

Comisia de argricultura se va reuni saptamana viitoare pentru a lua o decizie asupra modificarilor care vor fi aduse legii privind comercializarea produselor agroalimentare romanesti.

Citeste mai multe despre:

Comisia Europeana lanseaza infringement impotriva Romaniei pe legea 51% produse romanesti in supermarketPSD promite ca Romania va evita procedura de infringement pe legea supermarketurilor: Ne vom opri doar la atentionare timp de 2 luni ...citeste mai departe despre "Supermarketurile nu vor mai asigura spatii speciale pentru produsele romanesti" pe Ziare.com

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#lege produse romanesti supermarket , #Stiri Companii