(Te) vinzi prea ieftin? Cand devine pretul irelevant pentru cumparatori

Marti, 29 Iulie 2014, ora 08:23
3120 citiri
(Te) vinzi prea ieftin? Cand devine pretul irelevant pentru cumparatori
Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training Romania

Asa cum (aproape) toata lumea obisnuiste sa spuna "e prea scump", Sandler are o regula de aur - "banii nu sunt niciodata o problema". Gandeste-te cum faci tu cand cumperi: la unele lucruri te uiti la pret, la altele nici macar nu intrebi cat costa, si, in putine situatii, cumperi ceea ce e cel mai ieftin.

Cand si de ce ai ales varianta cea mai ieftina? Si cand si de ce ai ales varianta cea mai scumpa? Sau mai corect, ce te-a facut sa alegi sa platesti mai mult, chiar mai mult decat erai dispus sa platesti?

In cele mai frecvente situatii, problema nu e la cumparator, ci la cel care vinde. Si se reduce la doua aspecte. Primul tine de frica de a nu pierde vanzarea.

Multi vanzatori se afla sub presiunea de a nu-si atinge tintele de vanzari, si atunci, varianta care li se pare miraculoasa este scaderea pretului. Rezultatul? Surpriza!

Chiar daca au facut o reducere de pret, chiar daca aleg varianta de a oferi cel mai mic pret din piata, tot pierd vanzarea. De fapt nu pierd vanzarea pentru ca ea nici nu era realizata. Nu poti pierde ceva ce nu ai.

Al doilea aspect tine de capacitatea de a expune adevarata valoare a produsului sau a serviciului pe care il vand. Vanzarea e un proces de schimb, in care oferim ceva de valoare cuiva care are nevoie de acel lucru, poate sa-l plateasca si vrea sa plateasca atat cat valoreaza.

Si daca uiti sa verifici daca cel din fata ta are nevoie si poate sa plateasca ceea ce vinzi tu, atunci toate eforturile tale sunt irelevante. Daca stai in fata persoanei potrivite, si stii cum sa-i arati valoare pe care produsul sau serviciul tau o are pentru el sau ea, atunci discutia despre pret devine irelevanta.

Tine minte, oamenii cumpara pentru motivele lor, nu prentru cele ale vanzatorilor.

Articol semnat de Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training Romania

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#vlad dutescu, #cumparaturi Romania, #probleme vanzatori , #Stiri Companii