Top Forbes Cei mai bogati romani din 2013: Niculae, Adamescu... Unde e Patriciu?

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 13:30
36472 citiri
Top Forbes Cei mai bogati romani din 2013: Niculae, Adamescu... Unde e Patriciu?

Cel mai bogat roman este, in acest an, Ioan Niculae cu o avere de 1,1 miliarde de euro, potrivit Top 500 miliardari Forbes. O mare absenta in acest top este Dinu Patriciu, care a "retrogradat" la nivelul de "milionar".

Timp de doi ani, Dinu Patriciu a ocupat prima pozitie in Topul Forbes 500 miliardari. In anul 2012, Patriciu a "intrat in randul" milionarilor, intrucat averea i-a scazut cu aproximativ 250 milioane euro. Acum nu se mai regaseste nici macar in primele pozitii. Averea acestuia a scazut vertigionos odata cu prabusirea afacerilor.

Primii zece cei mai bogati romani din 2013 detin o avere cumulata de aproximativ 4,451 miliarde de euro. Imobiliarele, infrastructura si resursele sunt domeniile lor favorite.

Primii 10 clasati in topul Forbes 500 miliardari

Locul 1: Ioan Niculae - 1,1 miliarde de euro

Omul de afaceri Ioan Niculae conduce topul Forbes 500 miliardari al celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.

Ioan Niculae este proprietarul grupului Interagro. Companiile celui mai bogat om de afaceri din Romania domina clasamentul celor mai mari producatori de cereale, ocupand primele doua pozitii.

Ioan Niculae este anchetat de Directia Generala Anticoruptie (DNA) sub acuzatia de subminare a economiei nationale.

Locul 2: Dan Grigore Adamescu - 950 de milioane de euro

Dan Grigore Adamescu este un omul de afaceri roman care ocupa pozitia a doua in clasamentul celor mai bogatii romani. Detine companiile Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si Medien Holding (trustul care detine ziarul Romania Libera).

De asemenea, detine actiuni la Baumeister (constructii), Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center (imobiliare), Rex, InterContinental si Pullman (industria hoteliera) si MegaVision (retail de electrocasnice).

Locul 3: Frank Timis si Ion Tiriac - 850 de milioane de euro fiecare

Vasile Frank Timis este un controversat om de afaceri roman cu cetatenie australiana. Timis detine compania Central Europe Petroleum si compania African Minerals.

Companiile lui Timis detin in concesiune si perimetre aurifere in Romania, printre care si perimetrul Rosia Montana, loc unde s-ar afla cel mai mare zacamant de aur din Europa.

Ion Tiriac a fost un fost sportiv profesionist de tenis de camp si de hochei pe gheata, actualmente este un influent om de afaceri in Germania si Romania. Acesta a a dezvoltat numeroase investitii in Romania, care, in prezent, sunt structurate in cadrul Holding-ului Tiriac.

Locul 4: Veronica Gusa de Dragan - 550 de milioane de euro

Femeia de afaceri nvesteste zeci de milioane de euro in Romania.

Veronica Dragan a devenit, dupa decesul sotului sau, unicul actionar al grupului de firme mostenit, rebranduit Veroniki Holding SpA. Aceasta a continuat sa aloce investitii importante si in domenii considerate strategice: industria eoliana si Gaz Petrol Lichefiat (GPL).

Locul 5: Gabriel Comanescu - 500 de milioane de euro

Gabriel Comanescu se numara printre cei mai prosperi oameni de afaceri din tara.

Acesta a intrat in afacerile cu petrol in 1999, cand a cumparat companiile de foraj pe uscat Foserco si Aquafor de la AVAS. Astazi, grupul controlat de omul de afaceri include Grup Servicii Petroliere SA si grupul Upetrom( Upetrom Trading & Engineering SRL, Vega Tourism SA si Upetrom Group Management).

Locul 6: Gruia Stoica - 470 de milioane de euro

Stoica este un om de afaceri, investitor si manager roman. El este presedintele Grampet Group, grup din care face parte si GFR (Grup Feroviar Roman).

Gruia Stoica a participat anul acesta la licitatia pentru privatizarea CFR Marfa.

Locul 7: Ovidiu Tender - 400 de milioane de euro

Ovidiu Tender este un milionar om de afaceri din Romania. Controleaza Grupul Energetic Tender, care desfasoara activitati in domenii precum: energetic, servicii in industria petrolului si gazelor, prospectiuni geologice, infrastructura rutiera, imobiliare, agricultura, turism si aviatie.

De asemenea, acesta detine si firma Prospectiuni, cu afaceri in Iran, si o companie de servicii petroliere pentru zona Africii de Vest si Centrale.

Locul 8: Zoltan Teszari - 370 de milioane de euro

Teszari s-a lansat in afaceri in 1990. in 1995 afaceristul a preluat televiziunea TVS si a infiintat RCS (Romanian Cable System), iar in 1998, Teszari a avut inspiratia de a infiinta firma Romania Data System (RDS).

Fuzionarea dintre RCS si RDS a avut loc in 2005, oferind impreuna servicii de telefon, internet si televiziune.

Locul 9: Dragos si Damian Paval- 360 de milioane de euro

Fratii Dragos si Adrian Paval, proprietarii Dedeman se numara printre 10 cei mai bogati romani in 2013.

Cei doi frati din Suceava au intrat in domeniul materialelor de constructii fara nicio pregatire pe acest segment, reusind sa detroneze Praktiker, Bricostore sau Hornbach.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#Ioan Niculae avere, #top Forbes oameni afaceri, #oameni afaceri romania , #Stiri Companii