Topolinski, Aversa: Vrem ca impreuna cu alti producatori sa furnizam solutii integrate

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 17:23
1458 citiri
Topolinski, Aversa: Vrem ca impreuna cu alti producatori sa furnizam solutii integrate

Proprietarul producatorului de pompe Aversa, Michael Topolinski, vrea sa se asocieze cu alte companii pentru a produce solutii complete pentru industrie si agricultura.

"Pompele sunt doar o parte din solutii. Vrem sa colaboram cu alti producatori, care pot sa furnizeze alte parti din solutii pentru industrie si agricultura. Vrem, ca producatori romani, sa lucram cu Guvernul, cu diferite agentii ale statului pentru a furniza solutii integrate. Adica, noi vrem sa oferi solutii pentru irigatii, instalatii, dar si tevile, tehnologiile, sistemul de control, deci intr-un sistem, sub brand romanesc, cu care sa mergem si la export. Sa facem acest lucru, avem nevoie de parteneriate cu alte companii, cu investitori straini pentru a aduce pe piata cea ce nu exista inca", a declarat Topolinski la "Conferinta anuala de Reindustrializare si Infrastructura", organizata in parteneriat cu Mediafax.

El a adaugat ca pentru a pune in practica acest plan are nevoie de sprijinul statului, dar si de cel al bancilor, pentru a finanta proiectele.

Blue Diamond Estate si Autoplast Engineering au preluat activele Aversa

Firmele Blue Diamond Estate, detinuta de Topolinski, si Autoplast Engineering au castigat in septembrie licitatia pentru preluarea activelor producatorului de pompe Aversa, pentru 17,3 milioane euro exclusiv TVA, tranzactie in care este inclus terenul de 10 hectare din zona Pietei Obor pe care se afla fabrica in prezent.

Companiile au garantat prin contractul de privatizare ca vor continua productia pentru minimum 3 ani si 200 de oameni. In prezent in cadrul producatorului lucreaza 204 angajati, iar in urmatoarele doua luni noii proprietari vor sa angajeze inca 80 de persoane, avand in vedere cererea foarte mare pe care o au produsele companiei.

Prezent la eveniment, avocatul Silviu Biris a aratat ca Romania are nevoie de producatori industriali deoarece acestia pot contribui la dezvoltarea sectoarelor cu potential de crestere, precum agricultura si infrastructura.

"IT-ul, soft-ul sunt zone apetisante si in care valoarea adaugata este uriasa si zone in care se fac milionari sau miliardari pe banda rulanta. Cu ce ne ajuta niste cipuri ultraperfomante sa facem autostrazi? Cu ce ne ajuta niste cipuri ultraperformante sa facem irigatii? Poate sa efientizam niste procese. Avem nevoie de industrie grea, care inca mai exista in buna parte in Romania. Avem nevoie de ciment, de pompe de beton pentru autostrazi, avem nevoie de prefabricate, care bineinteles nu inglobeaza software si microcipuri, decat la capitolul management al operarii acelor infrastructuri", a spus Biris.

El a precizat ca pentru a deveni povesti de succes cazuri precum Aversa un nevoie de un minim de ajutor, in sensul unei strategii de dezvoltare a tarii.

"Cred ca trebuie un pic mai mult ajutor pentru competitivitatea Romaniei venit si dinspre zona guvernamentala. Este foarte important ca mediul privat sa-si faca treaba cat mai bine, sa creem locuri de munca, sa ne platim impozitele si taxele, dar cred ca este foarte important un pic de concentrare pe zona asta. Nu putem sa continuam sa punem sarcina fiscala pe zona de business si sa nu ne uitam acolo unde este cea mai mare sursa de bani, evaziunea", a afirmat Biris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#aversa topolinski, #aversa bucuresti, #aversa activitate , #Stiri Companii