Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tradeville: Danone are potential de crestere pe pietele emergente

Tradeville: Danone are potential de crestere pe pietele emergente


Compania Danone, ale carei actiuni urmeaza sa fie tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, se inscrie in categoria companiilor defensive datorita cererii relativ stabile pentru produsele sale in toate perioadele ciclului economic, sustin reprezentantii Tradeville, cel mai mare broker online din Romania.
Titlul Danone face parte din categoria actiunilor defensive datorita nivelului subunitar al coeficientului beta de 0,45, preluat din Reuters si calculat in functie de variatia lunara a actiunii din ultimii 5 ani, se arata intr-un raport Tradeville asupra liderului mondial al pietei de produse lactate.

De altfel, in perioada 2007-2008, actiunea Danone a scazut cu 24,90%, in timp ce indicele francez CAC40 a inregistrat o variatie negativa de 41,93%.

"Un alt argument care sustine aceasta idee este legat de constanta cu care Danone a distribuit dividende catre actionari in fiecare din ultimii 18 ani, perioada in care dividendele au crescut cu o rata anualizata de 5,14%. In ultimii 9 ani, rata anualizata a fost de 12,13%, compania distribuind aproximativ 40% din profitul net actionarilor", se arata in raportul Tradeville.

In ceea ce priveste indicatorii financiari ai companiei, analiza releva o structura solida pentru Danone:

"Analiza rezultatelor financiare recente arata ca Danone a inregistrat una dintre cele mai mari rate de crestere a cifrei de afaceri si a profitului net din ultimele 12 luni. Rata medie de crestere a cifrei de afaceri din ultimii 5 ani este usor sub media segmentului de sector relevant, insa peste rata de crestere a principalului competitor Nestle", potrivit raportului Tradeville.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2253 ori