Trei giganti americani au planuri mari in Romania cu programul de inzestrare a Armatei

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 21:32
1021 citiri
Trei giganti americani au planuri mari in Romania cu programul de inzestrare a Armatei
Foto: Facebook/Bell Helicopter

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, s-a intalnit miercuri cu delegatiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter si Boeing. Proiectele avute in vedere sunt posibile colaborari in industria de aparare. Companiile au de altfel deja colaborari cu IAR Brasov si Romaero.

In plus, autoritatile au negociat in ultimul an cu gigantul Boeing pentru achizitia a doua aeronave pentru flota Tarom.

General Dynamics Corporation este un conglomerat din domeniul apararii, unul din cei mai mari furnizori de echipamente militare la nivel mondial. Bell Helicopter este producator de elicoptere civile si militare, in timp ce Boeing este unul din cei mai mari producatori de aeronave din lume.

"In cadrul discutiilor, interlocutorii au abordat aspecte de interes pentru investitiile din tara noastra, oficialul roman punand accentul pe importanta cresterii investitiilor americane in Romania, care pot contribui la dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii", a anuntat Ministerul Economiei.

Delegatiile companiilor americane au reiterat ca tara noastra poate fi un partener strategic industrial ideal, putand dezvolta in Romania afaceri sustenabile, competitive si pe termen lung.

Reprezentantii companiilor si-au exprimat interesul in ceea ce priveste necesitatile de inzestrare ale Ministerului Apararii Nationale, pentru a putea identifica potentialele oportunitati de colaborare.

Citeste si Scrisoare deschisa catre Iohannis inainte de CSAT: Sa extindem Pactul pentru Aparare cu prioritatile de inzestrare a Armatei, dar si De ce sa ne apere americanii de Putin? Capcana realitatii pitice a unui parteneriat strategic, dar golas de continut

"In cadrul intalnirilor cu cele trei companii americane am identificat oportunitati de dezvoltare ale unor proiecte comune concrete in industria de aparare si de atragere de investitii care pot crea noi locuri de munca si pot profesionaliza angajatii, astfel contribuind la ridicarea nivelului de trai in zonele in care aceste companii activeaza", a spus ministrul Mihai Tudose.

Bell Helicopters Textron si IAR SA au in derulare un Memorandum semnat in luna mai a anului trecut, prin care se defineste si se reglementeaza aspectele viitoarei colaborari.

Potrivit prevederilor acestui Memorandum, se afirma disponibilitatea partilor pentru o colaborare in ipoteza in care guvernul roman va decide achizitionarea elicopterelor de atac AH-1 Z.

"Ministerul Economiei isi dore ...citeste mai departe despre "Trei giganti americani au planuri mari in Romania cu programul de inzestrare a Armatei" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Bell Helicopter inzestrare armata , #Stiri Companii