Un nou program online de certificare in domeniul centrelor de date

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 12:16
1267 citiri
Un nou program online de certificare in domeniul centrelor de date

Schneider Electric a lansat programul online de certificare Data Center Certified Associate (DCCA) in cadrul Energy University, platforma educationala online, in domeniul managementului energiei. Acest program ii ajuta pe profesionistii centrelor de date sa fie la curent cu temele de actualitate, tendintele si practicile din industrie care le pot imbunatati nivelul de calificare si de credibilitate.

Programul DCCA cuprinde 14 cursuri care ofera cunostinte fundamentale relevante pentru proiectarea sau modernizarea centrelor de date, inclusiv informatii referitoare la alimentarea cu energie electrica, climatizare, rack-uri, cablare, protectie impotriva incendiilor, management si securitate fizica. Fiecare curs poate fi parcurs in mai putin de ora si este dezvoltat astfel incat sa-l ghideze pe utilizator in pregatirea examenului DCCA.

Examenul poate fi sustinut prin contul de pe platforma Energy University

Dupa finalizarea tuturor cursurilor, utilizatorul poate sustine examenul, care era pana acum disponibil doar intr-un centru fizic de testare, prin intermediul contului sau de pe platforma Energy University.

Certificarea ofera un standard global de determinare a nivelului de cunostinte ale unei persoane in materie de proiectare, construire si operare a centrelor de date.

"Exista, la nivel global, o cerere ridicata de specialisti bine pregatiti in centre de date, iar provocarile din aceasta industrie in ceea ce priveste dimensiunile, infrastructura si managementul centrelor de date evidentiaza valoarea acestei certificari", a declarat Michelle Souza, Program Manager Energy University in cadrul Schneider Electric.

"Energy University ofera o modalitate inteligenta si convenabila de a extinde gama de aptitudini si de a imbunatati performantele la locul de munca prin certificari pentru profesionistii din industrii precum centrele de date, managementul energiei si altele."

Programul educational general, initiat odata cu lansarea platformei Data Center University in 2006, a oferit, pana acum, cursuri in domeniul eficientei energetice profesionistilor din 165 de tari, in 13 limbi. In prezent, Energy University are peste 350.000 de utilizatori la nivel mondial si peste 500.000 de cursuri au fost finalizate in cadrul platformei.

Programul de certificare online DCCA este deja al doilea examen de calificare disponibil prin intermediul platformei Energy University. In octombrie 2012, Energy University a lansat examenul Professional Energy Manager (PEM), in parteneriat cu Institutul de Profesionisti in Energie din SUA (Institute of Energy Professionals - IEP), pentru a le oferi persoanelor interesate de acest domeniu oportunitatea de a obtine o acreditare in sectorul de management al energiei, aflat in continua dezvoltare. De la lansare, peste 60 de profesionisti din 26 de tari au fost certificati prin intermediul acestui program.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#scheider electric, #Energy University, #Schneider cursuri , #Stiri Companii