Un start-up canadian a creat prima bere cu canabis

Sambata, 05 Mai 2018, ora 21:50
998 citiri
Un start-up canadian a creat prima bere cu canabis
Foto: Arhiva Ziare.com

Profitand de depenalizarea iminenta a canabisului in Canada, o firma si o universitate canadiana au lansat prima bere din lume parfumata cu acest drog usor, ceea ce-i garanteaza un succes rapid.

Province Brands of Canada a primit o subventie de 300.000 de dolari canadieni (195.218 de euro) de la provincia Ontario (centrul tarii) pentru a crea o bautura "ametitoare" dar care sa fie mai putin periculoasa decat alcoolul, potrivit afirmatiilor companiei cu sediu la Toronto.

Firma s-a asociat, pentru partea de cercetare si dezvoltare, cu Loyalist College din Belleville (Ontario), al carei centru de cercetare asupra canabisului este subventionat de guvernul federal, noteaza sambata AFP.

Asemeni altor companii locale, start-upul mizeaza pe popularitatea produselor comestibile pe baza de canabis, in perspectiva depenalizarii iminente a acestui drog de guvernul lui Justin Trudeau, asteptata pentru vara aceasta.

Cu toate acestea, comercializarea derivatelor, precum produsele de patiserie sau bauturi pe baza de canabis, nu ar trebui sa fie autorizate inainte de jumatatea anului 2019.

Directorul companiei Province Brands of Canada, Dooma Wendschuh, este de parere ca o reducere a fumatului in randul tinerilor ii va determina pe canadieni sa caute mijloace alternative de consum al canabisului.

Nu a fost deloc simplu sa fie gasita cea mai buna reteta pentru aceasta bere, noteaza Wendschuh: "Am consultat mai multi experti berari, carora ideea de a face o bere pornind de la o planta precum canabisul li s-a parut o gluma", a marturisit el.

Printre problemele ce trebuiau depasite: faptul ca marijuana are nevoie de mai mult timp pentru a-si face efectul asupra organismului cand este ingerata si nu fumata. Efectul poate dura peste doua ore atunci cand canabisul este ingerat sau baut, in timp ce efectul alcoolului poate fi resimtit la cateva minute dupa ce se termina paharul.

Fara sa dea alte detalii, patronul canadian asigura ca aceasta problema a fost rezolvata si ca noua bere degaja efectele psihotrope ale canabisului imediat dupa ce a fost bauta. ...citeste mai departe despre "Un start-up canadian a creat prima bere cu canabis" pe Ziare.com

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#bere marijuana canada , #Stiri Companii