Vanzarea concentratului de cupru al Cupru Min a esuat, din lipsa de oferte

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 17:06
1362 citiri
Vanzarea concentratului de cupru al Cupru Min a esuat, din lipsa de oferte

Vanzarea concentratului de cupru al Cupru Min a esuat, cele doua companii interesate, Trafigura (Singapore) si Yildirim (Turcia), nedepunand oferte, iar Ministerul Economiei va schimba procedura de atragere a unui partener strategic la compania din Abrud.

"In 13 decembrie 2013 s-a finalizat procedura de vanzare de concentrat de cupru la Cupru Min SA, constand in licitatie cu oferta in plic, precedata de negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, conform memorandumului aprobat in sedinta de Guvern din 27 februarie. Pana la termenul stabilit (12 decembrie 2013, ora 10:00) niciuna dintre cele doua companii, Trafigura PTE LTD Singapore si Yldirim Holding Turcia, aflate in faza de negociere, nu a depus oferta angajanta in etapa finala a procedurii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Cele doua companii au cerut Ministerului Economiei sa modifice unele conditii din caietul de sarcini, privind pretul minim al concentratului de cupru sau garantii suplimentare asupra activelor Cupru Min.

"Comisia de negociere nu a putut accepta aceste propuneri deoarece ar fi fost incalcate princiipiile esentiale ale unei proceduri competitive nediscriminatorie, fapt care a fost comunicat ofertantilor. Tinand cont de observatiile desprinse din derularea acestei proceduri, in perioada urmatoare se vor reanaliza principiile din memorandum care au stat la baza acesteia, precum si conditiile din caietul de sarcini, urmand a se stabili o noua strategie de atragere a unui partener comercial strategic pentru realizarea investitiilor la Cupru Min", potrivit comunicatului.

Cupru Min a inregistrat in primele zece luni venituri de 138,5 milioane de lei si un profit de 13,9 milioane de lei, dupa ce pe ansamblul anului trecut a avut un castig de 11 milioane de lei.

"Situatia financiara a companiei este stabila in acest moment. Societatea nu are angajate credite si nu inregistreaza restante la bugetul de stat. Prioritatea managementului societatii este identificarea finantarii pentru realizarea investitiilor", se mai arata in comunicat.

Cupru Min detine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

In primavara anului trecut producatorul de cupru a fost scos la vanzare, cu un pret de pornire de 57,3 milioane euro, dar procedura a fost oprita din cauza neintelegerilor cu Roman Copper, castigatorul licitatiei.

Dupa esecul privatizarii, Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern sa caute un investitor cu care sa se asocieze pentru a finanta activitatea Cupru Min.

Investitorul, trader sau producator din domeniu, urma sa contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#vanzare cupru min, #oferte Cupru Min, #concentrat Cupru Min , #Stiri Companii