Vel Pitar obtine o certificare internationala de top privind siguranta alimentara

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 10:30
1750 citiri
Vel Pitar obtine o certificare internationala de top privind siguranta alimentara
Foto: Vel Pitar Bucuresti Libertatea

Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania si lider de piata, a obtinut o importanta certificare internationala (IFS 6) privind siguranta alimentara pentru fabrica sa Bucuresti Libertatea.

Certificarea atesta faptul ca din aceasta mare unitate de productie din Capitala ajung la raft numai produse de calitate superioara, care respecta toate standardele europene.

"A fost un proces de lunga durata. Vorbim de 6 luni de zile, cu o desfasurare impresionanta de forte umane si financiare", a declarat Livia Doja, Director National Calitate Vel Pitar, care a condus echipa de implementare a proiectului si a obtinut certificarea IFS la finalul anului 2015.

Pentru a obtine standardul IFS, fabrica Vel Pitar din Bucuresti a demonstrat ca respecta nu mai putin de 250 de exigente tehnice, cum ar fi gestionarea alergenilor care se gasesc in diferite ingrediente, pentru a nu contamina produsele intre ele; contaminarile cu corpuri straine care pot proveni din utilaje/manipulari si pot ajunge in produs; gestionarea igienei atat pe infrastructura, spatii, utilaje, cat si in cazul personalului operator.

In acest scop, grupul Vel Pitar a investit in linii tehnologice de ultima generatie, complet automatizate, incepand cu operatia de framantare si pana la procesul de ambalare. Produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioara, avand prospetime indelungata, culoare si forma constante, iar productivitatea este crescuta.

Ce inseamna pentru consumatori obtinerea certificarii IFS de catre Vel Pitar

In primul rand, este vorba despre siguranta alimentara. Standardul alimentar IFS este recunoscut la nivel international de catre GFSI (Global Food Safety Initiative) si atesta faptul ca produsele sunt conforme cu specificatiile de produs si cu legislatia locala si internationala, care certifica siguranta si calitatea pentru consumatori.

Mai exact, putem fi siguri ca alimentul contine exact ce scrie pe ambalaj si a fost produs in Romania la fel cum ar fi fost produs in orice tara occidentala.

Clientii pot fi 100% siguri ca fabrica Vel Pitar respecta exact legile nationale si internationale, precum si standardele mondiale pe linia de productie.

Vel Pitar Bucuresti Libertatea este una dintre putinele fabrici de paine din Romania care a obtinut aceasta certificare, care garanteaza respectarea standardelor internationale in domeniu.

La fabrica Vel Pitar Bucuresti Libertatea se fac majoritatea sortimentelor de paine pe care Vel Pitar le comercializeaza - painea neambalata, Grau Intreg, Chef Gourmand, 100% Secara si Sylvester Graham.

Grupul Vel Pitar este cea mai mare companie de panificatie din Romania, cu 12 unitati de productie situate in 10 orase principale ale tarii.

Vel Pitar este lider de piata in categoria de panificatie, oferind clientilor din toata tara produse de panificatie si morarit de calitate superioara, in acord cu cerintele legale si de reglementare nationale si europene.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Vel Pitar certificare IFS, #Vel Pitar fabrica Bucuresti, #Vel Pitar siguranta alimentara , #Stiri Companii