Warren Buffett e in cautarea unei achizitii "mari"

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 08:28
1450 citiri
Warren Buffett e in cautarea unei achizitii "mari"

Miliardarul Warren Buffett a declarat pentru CNBS, dupa anuntul de preluare a producatorului de ketchup Heinz, ca este in continuare in cautarea unei achizitii mari si are bani sa plateasca, astfel ca "cine vede vreun alt elefant" sa il anunte.

"Sunt pregatit pentru un alt elefant. Va rog, daca vedeti vreunul, dati-mi un telefon", a glumit Buffett intr-o discutie telefonica cu moderatoarea emisiunii Squawk Box de la CNBC.

El s-a referit la o scrisoare adresata in 2011 actionarilor Berkshire Hathaway, in care a vorbit despre necesitatea unor achizitii majore pentru mentinerea cresterii afacerilor companiei din afara asigurarilor.

"Suntem pregatiti. Arma pentru elefanti a fost reincarcata, iar degetul de pe tragaci ma mananca", a scris atunci Buffett.

Berkshire contribuie la preluarea Heinz, la care s-a asociat cu 3G Capital, cu 12-13 miliarde de dolari, dintr-o valoarea totala a tranzactiei de 28 de miliarde de dolari, astfel ca are suficient capital pentru o alta achizitie mare, daca Buffett va gasi una.

Miliardarul a aratat ca la sfarsitul lui 2012 Berkshire avea fonduri de 47 de miliarde de dolari. Buffett prefera sa aiba permanent la dispozitie 20 de miliarde de dolari, astfel ca "excesul" de capital era de circa 27 miliarde de dolari.

"Desigur, fondurile cresc de la o luna la alta, astfel ca arma este permanent reincarcata", a spus Buffett.

Berkshire foloseste fluxul de capital generat de operatiunile de asigurari pentru a face investitii si achizitii.

Buffett a precizat ca 3G va fi responsabila cu conducerea Heinz.

"Este copilul lor, din punct de vedere operational. Imi convine. Este un parteneriat grozav pentru noi. Orice parteneriat in care nu trebuie sa muncim este genul meu", a precizat miliardarul.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Warren Buffet achizitie Heinz, #Warren Buffet investitii, #Warren Buffet afaceri , #Stiri Companii