Yahoo s-a vandut, Marissa Mayer ramane pe pozitii. Ce planuri are

Marti, 26 Iulie 2016, ora 15:41
3133 citiri
Yahoo s-a vandut, Marissa Mayer ramane pe pozitii. Ce planuri are
Foto: Wikimedia

Nucleul corporatiei Yahoo a trecut in proprietatea Verizon, in urma afacerii perfectate pentru 4,83 miliarde dolari. Insa cea care a coordonat in ultimii ani destinul gigantului IT intrat in deriva nu da semne ca va parasi pozitia din fruntea Yahoo.

Asta si pentru ca Yahoo pastreaza inca o zestre de 40 de miliarde dolari in actiuni detinute in alte companii si alte servicii pentru care nu s-au cautat sau nu s-au gasit cumparatori, dupa cum anunta Bloomberg.

"Iubesc Yahoo"

Planurile actionarilor Yahoo in legatura cu Marissa Mayer nu sunt clare inca, dar nici nu au luat sfarsit odata cu perfectarea vanzarii.

Compania pare sa fi pastrat cateva atuuri in mana, dintre care unele sunt adevarate "closti cu pui de aur". De altfel, Mayer a si trimis o notita interna prin care isi anunta subordonatii ca nu va pleca din pozitia de director executiv in viitorul apropiat.

"Intentionez sa raman, iubesc Yahoo. Pentru moment am doua obiective clare: incheierea cu bine acestei tranzactii si protejarea valorii actiunilor detinute in alte companii", a specificat Mayer.

Corporatia americana detine si alte active, care nu vor intra in proprietatea Verizon, a caror valoare este estimata la 40 miliarde dolari, asa ca Mayer va avea destul de mult de munca pentru a gestiona restul afacerii Yahoo.

Ramasitele Yahoo vor fi stranse si listate public pe bursa americana sub numele Remain. Acestea includ diverse patente detinute de companie, actiuni in cadrul Alibaba si Yahoo Japonia, parte care nu a facut obiectul tranzactiei perfectate la inceputul acestei saptamani.

Remain are o soarta la fel de incerta ca si Marissa Mayer, Consiliul de Administratie si actionarii urmand sa decida daca vor vinde diverse operatiuni din cadrul acesteia, poate chiar intreaga afacere, sau daca le vor pastra in forma conglomerata.

Ramasite de valoare

Actiunile detinute in cadrul gigantului IT din China, Alibaba, spre exemplu, ar putea ramane in portofoliul Remain, cel putin pana cand directorii companiei vor gasi o solutie de le vinde fara a plati impozitul pe venit catre statul american.

O varianta in care Alibaba sa cumpere Remain s-ar dovedi extrem de complicata, din cauza impartirii dividendelor intre actionarii celor doua companii.

Pe de alta parte, cota de 35,5% detinuta de Remain in cadrul Yahoo Japonia poate fi administrata mult mai usor, actionarii dorind sa culeaga profitul de pe urma acestei investitii.

Totodata, sunt destule optiuni de a vinde actiunile Yahoo Japonia fara a plati toate taxele catre fiscul american, desi varianta tranzactionarii lor direct in SUA ramane si ea pe masa, recunoaste Tom McInerney, director in cadrul Yahoo.

In acest moment, conturile companiei adapostesc o rezerva de lichiditati de 10 miliarde dolari, iar Consiliul de Administratie a mentionat ca, la un moment dat, suma va fi impartita intre actionari, cu exceptia unei parti necesare pentru a tine firma operationala.

Inca nu s-a decis daca cele 10 miliarde vor fi distribuite sub forma de dividende sau vor intra intr-o operatiune de rascumparare a actiunilor, dar varinta investitiilor in alte firme este exclusa din start.

Inventiile patentate de Yahoo ar putea produce si ele o suma importanta, 30 de companii de pe tot globul manifestand interes fata de acestea, dar deocamdata echipa ramasa in subordinea lui Mayer inca analizeaza optiunile.

Verizon va beneficia de inscrerea sub numele sau a licentelor depuse pentru nucleul afacerii Yahoo si va primi licenta de utilizare pentru cele ramase in portofoliul Remain.

Cat despre Marissa Mayer, rolul ei in cadrul companiei ar putea lua sfarsit abia in primavara anului viitor, cand integrarea businessului Yahoo in cadrul Verizon va fi realizata, iar deciziile privind administrarea restului activelor vor fi fost luate.

"Am facut atat de multe la Yahoo incat vreau sa ma asigur ca ajunge pe maini bune si se integreaza perfect in noua companie.

Sunt deschisa la minte in ceea ce priveste rolul meu in companie si viitoarele posibilitati in cariera profesionala", a admis Mayer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#tranzactie Yahoo Verizon, #Marissa Mayer, #inventii Yahoo, #active Yahoo , #Stiri Companii