Nita: Electrica, Hidroelectrica si Complexul Oltenia vor fi listate la bursa in iunie

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 13:41
2330 citiri
Nita: Electrica, Hidroelectrica si Complexul Oltenia vor fi listate la bursa in iunie

Calendarul de listari la bursa agreat cu Fondul Monetar International nu a fost modificat, astfel ca, in luna iunie, vor fi listate la bursa Hidroelectrica, Electrica si Complexul Energetic Oltenia (CEO), a declarat, joi, ministrul de resort, Constantin Nita, cu ocazia semnarii unui contract de finantare intre Complexul Oltenia si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

'Nu avem intarzieri in calendarul de listari, dar sa vedem ce spun consultantii. Toate trei listarile sunt prevazute pentru luna iunie', a spus ministrul.

La randul sau, directorul general al CEO, Laurentiu Ciurel, a precizat ca singurul lucru care ar putea intarzia listarea companiei pe care o reprezinta este majorarea capitalului social cu valoarea unor terenuri cu suprafete mari, care ar putea duce la cresterea cu 2-3 procente a participatiei statului.

'Este posibil sa avem o reactie in instanta din partea celuilalt actionar, Fondul Proprietatea. Suprafetele sunt foarte mari, iar valoarea lor este de sute de milioane de dolari, astfel ca ar putea influenta cu 2-3% structura actionariatului', a spus Ciurel.

Nita declara anterior ca CEO va fi listata in octombrie

In urma cu doua saptamani, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, declara ca Hidroelectrica si Electrica vor fi listate la bursa in iunie, iar Complexul Oltenia, in octombrie.

Tot atunci, Ciurel spunea ca a solicitat listarea companiei pe care o conduce in octombrie, pentru a nu fi cotata pe piata de capital in acelasi timp cu celelalte doua.

'Nu trebuie sa ne canibalizam cu listarile, pentru ca vorbim de bani de pe aceeasi piata. Din acest motiv, noi ne vom lista in toamna, mai tarziu decat ceilalti', a precizat seful CE Oltenia.

Toamna trecuta, Guvernul a listat la bursa, in septembrie, un pachet de 10% din Nuclearelectrica, aceasta companie devenind primul producator de energie de stat din Romania cotat pe piata de capital.

In noiembrie, un pachet de 10% din producatorul de gaze Romgaz a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti si, alternativ, pe piata de capital de la Londra.

#nita companii, #listare bursa, #romania bursa, #nita bursa , #stiri CE Oltenia