Gruia Stoica, retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 09:16
1623 citiri
Gruia Stoica, retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Gruia Stoica, patronul companiei Grup Feroviar Roman (GFR), a fost retinut miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, el fiind acuzat de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta, in legatura cu o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia.

In acelasi dosar, procurorii i-au impus lui Doru Catalin Bostina, unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Romania, interdictia de a parasi tara, acesta fiind acuzat de trafic de influenta.

Gruia Stoica a fost adus miercuri seara la sediul DNA cu catusele la maini

Gruia Stoica a fost adus miercuri seara la sediul DNA cu catusele la maini, dupa ce s-a impotrivit politistilor, care venisera cu mandat de aducere.

Potrivit unor surse judiciare, Gruia Stoica a fost citat miercuri sa se prezinte la sediul DNA, insa el a transmis ca este plecat din Bucuresti.

Politistii s-au prezentat la locuinta acestuia cu un mandat de aducere, insa Gruia Stoica nu a dorit sa iasa din casa, astfel incat anchetatorii au fost nevoiti sa obtina o autorizatie de perchezitie, pentru a-l retine pe Gruia Stoica.

Stoica a dat mita pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la licitatie

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, in luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia SA Targu Jiu a lansat public procedura de licitatie pentru incheierea acordului cadru si a contractelor subsecvente avand ca obiect "Servicii de transport feroviar de carbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni.

La data de 17 ianuarie, Complexul Energetic Oltenia a transmis invitatii de participare la procedura de licitatie (cu depunerea in plic a ofertelor, organizata conform normelor interne ale autoritatii contractante) mai multor societati, intre care catre CFR Marfa SA si SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti.

Licitatia avea ca obiect prestarea de servicii de transport de carbune pe o perioada de 3 ani, incepand cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimata de 473.068.410 lei (peste 100 milioane euro) fara TVA.

Procurorii sustin ca, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentand SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, i-a oferit avocatului Doru Bostina suma de 3.000.000 euro, in schimbul influentei pe care avocatul a lasat sa se creada ca o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al CFR Marfa SA (unul dintre competitori), in scopul divulgarii, de catre acesta din urma, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a pretului pe care societatea pe care o conduce urma sa il ofere, in cadrul licitatiei.

Acest demers avea ca scop depunerea de catre Grup Feroviar Roman SA a unei oferte cu un pret cat mai apropiat de cel propus de CFR Marfa SA, astfel incat profitul inregistrat pe parcursul derularii contractului sa fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gruia stoica, #dna stoica, #GFR Marfa Gruia Stoica , #stiri CE Oltenia