Inca un lider sindical ingropat in scandaluri de coruptie: Cine e Marin Condescu

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 13:28
2210 citiri
Inca un lider sindical ingropat in scandaluri de coruptie: Cine e Marin Condescu
Marin Condescu

Marin Condescu, presedintele Federatiei Nationale Mine Energie si conducatorul clubului sportiv Pandurii Targu Jiu, este asaltat de procurori, fiind acuzat de spalare de bani si fals in acte. Procurorii l-au audiat in vara, iar in aceasta dimineata, au descins la sediile celor doua organizatii. Necazul liderului sindical s-ar trage tocmai de la vechii parteneri de afaceri si politica, baroni locali de Gorj care vor sa il scoata din peisaj.

Descinderile sunt coordonate de Politia Gorj si de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Targu Jiu si la vila pe care Marin Condescu o are in cartierul primaverii din oras. Marin Condescu nu a fost gasit de anchetatori acasa, fiind plecat din Targu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminica seara a disputat un meci la Constanta, cu echipa Sageata Navodari.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc intr-un dosar in care Condescu este suspectat de spalare de bani, fals si uz de fals, dupa ce ar fi imprumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior si i-ar fi recuperat, fara insa a trece in contabilitate aceste operatiuni.

Intrebat despre imprumutul care ar face obiectul acestui dosar, Marin Condescu a spus ca de-a lungul anilor, in masura in care a fost posibil, a imprumtat clubul sportiv Pandurii nu doar o data, ci de mai multe ori, iar operatiunile legate de aceste impumuturi au fost trecute in contabilitatea clubului.

De altfel, Marin Condescu mai este cercetat intr-un dosar penal care are legatura tot cu un imprumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind inceputa initial in vara de Parchetul Judecatoriei Targu Jiu, care si-a declinat competenta catre Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

Fotbalul invrajbeste vechi prieteni de afaceri

Procurorii au fost asmutiti chiar de conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul actionar al clubului sportiv pe care il conduce. Institutia condusa de Laurentiu Ciurel, lider PSD de Gorj, a depus trei plangeri penale impotriva lui Marin Condescu, cerand clarificari asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani.

Ulterior, Ciurel a cerut de mai multe ori inlocuirea lui Condescu din functia de presedinte al CA de la Pandurii, fara rezultat insa, o noua sedinta care vizeaza schimbarea acestuia din functie fiind programata la jumatatea acestei luni.

Prin "sfaramarea" lui Condescu, Ciurel vrea sa loveasca in Florin Carciumaru, actualul primar PSD al orasului Targu Jiu si apropiat al premirerului Victor Ponta. De fapt, Condescu a nimerit la mijloc intr-un razboi dur purtat de cei doi baroni locali ai PSD, care vor sa preia controlul echipei de fotbal, care inregistreaza rezultate tot mai bune, potrivit Realitatea.net.

Marin Condescu, milionar de Gorj

De altfel, si Marin Condescu, un apropiat al tuturor partidelor politice, ingroasa randul baronilor locali din Gorj, cu o avere estimata la cateva milioane de euro, dar pe care refuza de ani de zile sa o scoata la vedere.

Desi calitatea de lider sindical il obliga sa depuna declaratie de avere, Condescu refuza sa publice documentul, potrivit presei locale. Daca in 2011 declarase doua vile in cartierul Primaverii din Targu Jiu si 100.000 de euro, in ultimii doi ani, conducatorul clubului Pandurii a infiintat depozite bancare de peste 2 milioane de euro, bani cu care a garantat credite de 1,4 milioane de euro catre echipa de fotbal. Tot pentru a sustine echipa, gorjeanul a cumparat actiuni Raiffeisen de 800.000 de euro.

#ancheta Marin Condescu, #avere Marin Condescu, #Pandurii Marin Condescu , #stiri CE Oltenia