1,4 milioane de bugetari vor sta acasa 10 zile fara plata

Luni, 10 August 2009, ora 09:21
1487 citiri
1,4 milioane de bugetari vor sta acasa 10 zile fara plata

Toti cei 1,4 milioane de angajati la stat vor sta acasa cate zece zile, fara plata, pana la sfarsitul lui 2009. La anul, 150.000 dintre ei ar putea fi dati afara. Salariile si pensiile vor fi inghetate in acest an si probabil si anul viitor.

Executivul de la Bucuresti va trimite in toamna in concediu fara plata toti angajatii din sectorul bugetar, masura fiind luata pentru diminuarea cheltuielilor statului din acest an, au declarat, pentru Cotidianul, surse guvernamentale.

Initial, perioada vehiculata pentru a-i trimite pe toti bugetarii in concediu neplatit a fost de doua-trei saptamani, dar ultima varianta, aflata si ea inca in discutie, este de doar zece zile lucratoare.

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Masura ii va viza pe toti cei aproape 1,4 milioane de angajati din sistemul bugetar, atat cei din aparatul central si local, cat si cei din institutiile descentralizate, si va fi aplicata in perioada septembrie-noiembrie.

Prin aceste masuri imediate, Guvernul vrea sa taie in acest an aproximativ 0,9% din PIB, adica echivalentul a circa un miliard de euro, adica exact diferenta dintre deficitul prognozat (8% din PIB) si noua tinta ceruta de FMI.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#milioane, #bugetari, #plata, #salariu, #pensii , #stiri Constantin Rudnitchi