Bank Leumi a inceput sa crediteze prin Prima Casa

Miercuri, 12 August 2009, ora 16:06
1557 citiri
Bank Leumi a inceput sa crediteze prin Prima Casa

Bank Leumi a inceput sa dea credite ipotecare prin programul Prima Casa la o dobanda egala cu rata EURIBOR la 3 luni plus 3,95 puncte procentuale, la euro, si cu ROBOR la 3 luni plus 2,45 puncte procentuale, la lei, pana in prezent banca avand cereri de la clienti in valoare de 2,1 milioane euro, relateaza NewsIn.

Astfel, pentru un credit de 57.000 euro pe 30 ani, dobanda anuala efectiva (DAE) va fi de 5,34% pe an, conform EURIBOR la 3 luni de miercuri, 12 august, iar la un credit de 240.000 lei pe 30 ani, DAE va fi de 12,7% pe an, conform ROBOR din aceeasi zi.

Bank Leumi Romania nu percepe comision de acordare, comision lunar de administrare si nici comision de rambursare anticipata la acest tip de credit, a mai anuntat banca.

Banca aprobase un plafon de 10 milioane euro pentru creditele acordate prin programul Prima Casa anterior repartizarii in sistem pro-rata de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) si anuntase ca va acorda credite persoanelor cu varste cuprinse intre 20 ani si cel mult 70 ani la sfarsitul perioadei de creditare.

 

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Bank Leumi Romania este subsidiara locala a grupului financiar israelian Bank Leumi, care a intrat pe piata romaneasca in august 2006, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari. Banca avea o retea de 38 de unitati la inceputul lunii mai. 

#actiuni, #comision, #credite, #dobanda , #stiri Constantin Rudnitchi