Bechtel a finalizat aproape 3 km din Autostrada Transilvania

Miercuri, 26 August 2009, ora 16:16
1391 citiri
Bechtel a finalizat aproape 3 km din Autostrada Transilvania

Constructorul Autostrazii Transilvania, compania Bechtel, a anuntat, miercuri, finalizarea a 14 poduri si viaducte de pe tronsonul 2B, Campia Turzii - Gilau (judetul Cluj), lungimea cumulata a structurilor finalizate fiind de aproape trei kilometri, transmite corespondentul Mediafax.

"Lucrarile la constructia viaductelor si podurilor au fost finalizate prin turnarea placii de suprabetonare, a grinzilor parapet si a elementelor prefabricate. De asemenea, s-au finalizat lucrarile de hidroizolatie si se desfasoara ultimele activitati de asfaltare", se arata in documentul citat.

Pe tronsonul 2B se vor construi 45 de structuri - poduri, pasarele, pasaje, viaducte, portale - dintre care 16 viaducte, 14 poduri, opt pasaje, peste autostrada sau alte drumuri de legatura, si sapte portale.

"Lungimea totala cumulata a structurilor de pe aceasta sectiune este de aproape sapte kilometri", se arata in comunicatul Bechtel, iar lungimea structurilor finalizate este de trei kilometri.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------



Bogdan Sgarcitu, director de comunicare al Bechtel, a declarat ca finalizarea acestor structuri reprezinta o realizare importanta in cadrul proiectului Autostrada Transilvania.

"Aceste poduri si viaducte finalizate vor asigura continuitatea transportului greu pe aliniamentul autostrazii si vor ajuta la optimizarea multor procese din cadrul activitatii de constructie", a afirmat Sgarcitu.

 

Potrivit unui protocol incheiat in februarie intre Ministerul Transporturilor si Bechtel, compania americana s-a angajat sa finalizeze in acest an 42 de kilometri din tronsonul Campia Turzii - Gilau si viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcau - Bors.

Ministerul Transporturilor va plati in acest an companiei Bechtel 420 de milioane de euro, in baza protocolului incheiat intre cele doua parti.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#bechtel, #autostrada, #transilvania, #poduri, #drum , #stiri Constantin Rudnitchi