Boc discuta cu ministrii despre disponibilizarile bugetarilor

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 11:50
1826 citiri
Boc discuta cu ministrii despre disponibilizarile bugetarilor

Premierul Emil Boc se va intalni, vineri, cu ministrii Dezvoltarii, IMM si Finantelor, precum si cu un reprezentant al Ministerului Mediului, pentru a analiza solutiile de reducere a numarului de agentii guvernamentale.

Seful Guvernului a anuntat, miercuri, ca se va intalni vineri, sambata si duminca cu fiecare ministru care are in subordine structuri si agentii guvernamentale, pentru a definitiva proiectul de reducere a numarului de agentii pana la jumatatea lunii august.

El a aratat totodata ca veniturile agentiilor guvernamentale vor fi varsate la buget, iar fondul de salarii va fi stabilit de Guvern, astfel incat remuneratia unor soferi si directori directori din aceste structuri, calculate in prezent la sume cuprinse intre 4.100 si 17.600 lei, sa fie aduse la un nivel decent.

Un document guvernamental obtinut de MEDIAFAX la finele anului trecut releva faptul ca directorii de agentii guvernamentale au incasat, in intervalul ianuarie-septembrie 2008, un venit lunar net cuprins intre 4.375 lei si 13.838 lei, incluzand indemnizatii si sporuri, in timp ce arhivarii, casierii si soferii acestor institutii au fost platiti in aceeasi perioada cu pana la 3.517 lei.

Functionarii incadrati pe posturi de expert sau consilier, inclusiv consilier juridic, au fost platiti lunar cu sume cuprinse intre 5.099 lei si 5.605 lei, iar un inspector de resurse umane a incasat lunar 4.415 lei. Pentru un referent de specialitate, venitul net lunar a fost de 2.389 lei, in timp ce un arhivar a fost platit cu 2.449 lei.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Comasarea Institutului National de Statistica cu Comisia Nationala de Prognoza, unificarea Inspectiei Muncii cu Inspectia Sociala si impartirea institutelor de cercetare din Ministerul Economiei in doar doua structuri, pentru energie si industrie, sunt variantele de reducere a numarului de agentii, au declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, surse ministeriale.

Alte variante analizate la nivelul Executivului pentru reducerea numarului de agentii guvernamentale sunt comasarea Autoritatii pentru Drepturile Copilului cu Agentia Nationala pentru Protectia Familiei si desfiintarea directiilor de munca si protectie sociala, ale caror atributii sa fie preluate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale.

Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse ar urma sa fie transferata la Secretariatul General al Guvernului, unde functioneaza Departamentul pentru Relatii Interetnice.

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei ar urma sa fie comasata cu Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate, iar Centrul de Documentare pentru Constructii, Arhitectura si Urbanism, Centrul National pentru Reducerea Riscului Seismic si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Urbanism ar urma de asemenea sa fie unificate intr-o singura structura.

Centrul Roman de Comert va fi trecut la Agentia Romana de Investitii sau transformat in departament al Ministerului pentru IMM, iar Agentia Nationala pentru Implementarea Programelor destinate IMM va fi comasata cu alte structuri specializate.

"O alta propunere este ca institutele de cercetare din subordinea Ministerului Economiei sa fie impartite si comasate in doua structuri, cu atributii in domeniul energiei si, respectiv, al industriei", au aratat sursele citate.

In procesul de comasare ar urma sa fie inclus si Centrul de Cercetare Inginerie Fizica si Ingineria Mediului (IFIM), propus spre unificare cu Agentia Nucleara.

Alte propuneri pentru reducerea numarului de agentii guvernamentale si care vizeaza si descentralizarea administratiei sunt desfiintarea Agentiei Nationale de Consultanta Agricola si formarea de camere agricole, trecerea Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului in vederea privatizarii, trecerea directiilor agricole la consiliile judetene si a porturilor dunarene la autoritatile locale.

Potrivit surselor citate, variantele au fost propuse de catre ministrii de resort si sunt inca in analiza, fara sa fie luata o decizie finala.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Boc, #ministri, #disponibilizari, #bugetari, #agentii , #stiri Constantin Rudnitchi