Ce se intampla cu preturile apartamentelor pana la sfarsitul anului?

Marti, 28 Iulie 2009, ora 11:42
1594 citiri
Ce se intampla cu preturile apartamentelor pana la sfarsitul anului?

Daca aveti de gand sa va achizitionati o casa in acest an, acum ar fi momentul. Potrivit unor consultanti imobiliari, perioada concediilor domoleste avantul cumparatorilor, determinandu-i pe proprietarii constransi de a vinde urgent sa solicite preturi mai mici fata de cele afisate initial.

"Perioada verii a generat dintotdeauna posibilitatea de a cumpara mai ieftin fata de septembrie, spre exemplu, iar in acest context, investitia intr-o locuinta poate fi cu mult mai benefica fata de un simplu concediu.

Nu de putine ori ne-am confruntat cu situatii in care clientii au identificat proprietarea dorita, s-a negociat un pret cu proprietarul, dar au intarziat procesul de achizitie pana dupa concediu.


In situatiile de acest gen, clientii au surpriza ca in septembrie sa gaseasca proprietarea vanduta sau, de ce nu, sa fie solicitat un pret superior celului fixat initial", au declarat consultantii Eurometropola.

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Deja debutul oficial al sezonului de concedii incepe sa-si puna amprenta asupra segmentului rezidential, o mare parte dintre clientii dornici de a beneficia de o locuinta, amanand acest proces pana la inceputul lui septembrie.

In plus, programul guvernamental "Prima Casa" a impulsionat nivelul tranzactiilor atat pentru clientii cu bugete de aproximativ 60.000 euro, dar si pentru cei cu bugete ceva mai mari.

Consultantii Eurometropola sunt de parere ca cele mai bune investitii se fac intr-o perioada de acalmie, iar vara ofera posibilitatea clientilor de a beneficia de o serie de facilitati din partea proprietarilor si in special de posibilitatea de a achizitiona la un pret mai atractiv fata de cel din toamna.

"In toamna, reluarea activitatii de catre persoanele intoarse din concediu va coincide cu definitivarea normelor pentru "Prima Casa", implicit cu un val de solicitari din partea beneficiarilor acestui program", au conchis sursele citate.

 

#buget, #casa, #investitiemsegment, #prima, #rezidential , #stiri Constantin Rudnitchi