Constantin Nita: "Iesim din criza abia spre sfarsitul anului viitor"

Miercuri, 19 August 2009, ora 11:50
1500 citiri
Constantin Nita: "Iesim din criza abia spre sfarsitul anului viitor"

El il contrazice pe premierul Emil Boc, care, intr-o declaratie facuta acum cateva zile, redresa economia Romaniei in acest an.

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita a declarat astazi ca prognozeaza ca iesirea Romaniei din criza se va produce doar in a doua jumatate a anului viitor. "In 2009 vom inregistra o scadere economica de circa 8%. Cred ca va continua caderea si in prima jumatate a lui 2010, urmand ca abia in al doilea semestru sa reinceapa cresterea, cu 0,2%-0,5%", a declarat ministrul Constantin Nita.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

"Nu vreau sa contrazic pe nimeni, dar asta este opinia mea si asta este inscris in memorandumul incheiat cu FMI", a mai spus Constantin Nita.

El a mai precizat ca este ingrijorator faptul ca aproximativ 100.000 de IMM-uri si-au suspendat activitatea, pe cale de consecinta nemaicontribuind cu nimic la bugetele de stat. In ceea ce priveste cauzele acestui adevarat dezastru, ministrul a mai lansat o "sageata" catre partenerii de coalitie, enumerand printre posibilele cauze si impunerea "acestui impozit minim".


Vezi cursul de schimb BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#criza, #economica, #impozit, #nita, #redresare, #scadere , #stiri Constantin Rudnitchi