Criza in constructii - 5.000 de muncitori vor ramane someri

Marti, 04 August 2009, ora 09:29
1190 citiri
Criza in constructii - 5.000 de muncitori vor ramane someri

Odata cu venirea toamnei se vor finaliza mai multe lucrari de pe santierele mari din Romania. De aceea, cel putin 5.000 de muncitori din constructii ar putea intra in somaj tehnic.

Majoritatea acestora muncesc pe santierele mari care se afla in Bucuresti, cum ar fi cele de la mall-urile Cotroceni Park, Sun Plaza si ansamblurile rezidentiale Rasarit de Soare sau Romfelt Plaza, informeaza Ziarul Financiar.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------


De cateva luni se construieste doar pe baza proiectelor incepute din 2007 sau chiar mai devreme si din cauza crizei financiare alte santiere nu s-au deschis. In aceste conditii, nivelul mediu salarial a ajuns sa fie de circa 1.100 de lei net.

"Pana in primavara anului viitor, pe partea de ansambluri rezidentiale, mall-uri si cladiri de birouri este clar ca nu va fi niciun semnal, iar efectele programului "Prima Casa" pe segmentul apartamentelor noi vor incepe de asemenea sa se vada de anul viitor", apreciaza Cristian Erbasu, directorul general al firmei de constructii Erbasu si presedinte al Patronatului Societatilor din Constructii (PSC).

Termenul de finalizare al multor lucrari este in aceasta toamna, iar singura speranta a muncitorilor raman lucrarile care ar putea fi demarate de stat.  Ei ar putea munci acolo unde se vor construi bazine de inot, scoli si alte cladiri.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#criza, #constructii, #someri , #stiri Constantin Rudnitchi