Deschiderea Sun Plaza, amanata din nou

Miercuri, 26 August 2009, ora 15:43
9172 citiri
Deschiderea Sun Plaza, amanata din nou

Deschiderea centrului comercial Sun Plaza, programata pentru luna octombrie, a fost amanata din nou, pentru primavara anului viitor, potrivit unui raport financiar al Sparkassen Immobilien, care dezvolta in parteneriat cu firma EMCT proiectul din Bucuresti, investitie de 200 milioane de euro.

"Investitia totala este in jur de 200 milioane de euro, finalizarea spatiilor de retail este programata pentru sfarsitul anului 2009, iar deschiderea este prevazuta pentru primavara anului 2010. Peste 85% din spatii sunt preinchiriate", se arata in raportul semestrial al investitorului austriac, precizeaza Mediafax.

Cei doi parteneri au anuntat in luna mai ca centrul comercial va fi inaugurat in octombrie. Initial, lucrarile urmau sa fie finalizate in 2008.

In aceste conditii, pana la sfarsitul anului va fi finalizat in Bucuresti doar centrul comercial AFI Palace Cotroceni Mega Mall, din bulevardul Timisoara, cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 76.000 de metri patrati.

Centrul, a carui deschidere este programata pentru luna septembie, este dezvoltat de AFI Europe.

Proiectul Sun Plaza, din sudul Capitalei, la intersectia soselelor Calea Vacaresti, Oltenitei, Berceni si Vasile Nitu, va avea o suprafata construita de 210.000 metri patrati, care va cuprinde, printre altele, 80.000 de metri patrati de spatii comerciale si o cladire de birouri clasa A, cu o suprafata inchiriabila de 8.300 de metri patrati.

Totodata, Sun Plaza va asigura 2.000 de locuri de parcare si va avea o conexiune cu statia de metrou Piata Sudului, printr-un pasaj subteran.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Printre retailerii prezenti in cadrul centrului comercial se numara hypermarketul Cora, cu 23.000 metri patrati suprafata construita, Baumax, care isi deschide pe o suprafata de 10.000 de metri patrati prima unitate din Bucuresti, Mobexpert, cu un magazin de 10.300 metri patrati, si lantul de electrocasnice Flanco, cu 2.500 metri patrati.

Cladirea de birouri va fi finalizata intr-o perioada de 6-7 luni dupa inaugurarea centrului comercial.

Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste Bank, mai detine doua terenuri in Romania, dintre care unul in zona Grivita din Bucuresti, unde intentioneaza sa construiasca spatii de birouri si un hotel de patru stele de 17.000 metri patrati. Al doilea teren se afla in Jilava, langa Bucuresti, unde compania ar putea dezvolta un centru comercial.

Investitiile necesare pentru cele doua proiecte sunt de 100 milioane de euro, respectiv 50 milioane de euro, potrivit datelor comunicate la sfarsitul anului trecut.

Reprezentantii Sparkassen au declarat in luna mai ca autorizatiile de constructie pentru aceste proiecte urmeaza sa fie primite pana la sfarsitul anului, iar inceperea lucrarilor va depinde de conditiile din piata. Compania EMCT, inregistrata in Romania, este controlata de doi oameni de afaceri francezi. 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amanare, #deschidere, #mall, #plaza, #sun , #stiri Constantin Rudnitchi