Numarul contractelor aprobate in programul "Prima Casa" s-a triplat in zece zile

Vineri, 14 August 2009, ora 14:17
1418 citiri
Numarul contractelor aprobate in programul "Prima Casa" s-a triplat in zece zile

De la debutul programului "Prima Casa" au fost aprobate de Fondul National de Garantare 442 de contracte, numarul acestora fiind de aproape trei ori mai mare decat in urma cu zece zile, transmite NewsIn.

Potrivit presedintelui Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Aurel Saramet, cele mai multe contracte au fost aprobate pentru apartamente cu doua camere, 225 de romani avand aceasta preferinta.

Apartamente cu trei camere au fost achizitionate, pana in prezent, de 125 de romani, iar 60 de beneficiari au optat pentru apartamente cu o camera. Conform sursei citate, altor 21 de solicitanti le-au fost aprobate cererile pentru apartamente cu patru camere, iar restul contractelor au fost semnate pentru case.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

"In Bucuresti, au fost aprobate 24% din contractele de pana acum, iar in Constanta 10%. Urmeaza judetele Bacau, Arges, Timisoara si Cluj cu un procent de 6-7% din totalul contractelor. Sunt zone unde nu s-au semnat deloc contracte precum Tulcea, Giurgiu, Gorj, Satu Mare sau Suceava", a declarat, vineri, presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet.

Acesta a estimat ca, in perioada urmatoare, numarul de contracte va creste in ritm alert, in conditiile in care, pana in prezent, doar sapte banci au semnat conventia cu FNGCIMM pentru acordarea de credite in cadrul programului "Prima Casa".

"Cresterea din ultima perioada se datoreaza in principal faptului ca bancile si-au finalizat sistemele informatice si s-au pus in aplicare toate normele si procedurile. Dar, retineti, sunt pana acum doar sapte banci. Estimez ca in viitor se va ajunge la o medie de 70 de contracte incheiate zilnic", a mai spus presedintele FNGCIMM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apartament, #casa, #ieftinire, #prima , #stiri Constantin Rudnitchi