Proiect imobiliar de 115 mil.euro, amanat din lipsa finantarii

Luni, 24 August 2009, ora 17:33
1206 citiri
Proiect imobiliar de 115 mil.euro, amanat din lipsa finantarii

Grupul austriac Soravia a amanat pentru anul viitor inceperea constructiei unui proiect de spatii de birouri si de retail in Bucuresti, investitie estimata la 115 milioane euro, acoperita partial de International Finance Corportation, pentru care nu a reusit sa atraga alte surse de finantare.

"Proiectul Soravia Center Mihai Bravu a fost amanat pentru a doua jumatate a anului viitor din cauza conditiilor nefavorabile ale pietei si a conditiilor extrem de aspre de finantare, din partea bancilor. Suntem in discutii cu bancile pentru finantarea a 80% din valoarea investitiei", a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, Oana Bogdanovici, seful directiei Marketing si Inchiriere din Soravia.

Valoarea investitiei pentru constructia proiectului este estimata la 115 milioane de euro, din care participarea International Finance Corportation, divizia de investitii a Bancii Mondiale, reprezinta 12,5% din total.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Reprezentantii grupului austriac au declarat, la sfarsitul anului trecut, ca vor incepe in vara acestui an constructia proiectului, a carui finalizare era prevazuta pentru anul 2011.

Proiectul urmeaza sa aiba 66.000 de metri patrati de birouri, structurati pe 16 etaje, si 4.000 de metri patrati de spatii comerciale la parter. Spatiile comerciale vor cuprinde un mall, un hipermarket si o zona de restaurante. De asemenea, centrul va avea o parcare pe patru nivele subterane.

Terenul pe care urmeaza sa fie construit centrul are 7.700 de metri patrati.

In Romania, Soravia a mai construit o cladire de birouri pe Calea Mosilor din Bucuresti, vanduta in 2006 fondului de investitii Equest Partners.

Grupul Soravia opereaza in Europa Centrala si de Sud-Est si cuprinde trei divizii, respectiv Real Estate Development, Properties si Investments.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#criza, #finantare, #imobiliar , #proiect , #stiri Constantin Rudnitchi