Salariile bugetarilor nu vor creste anul viitor

Marti, 25 August 2009, ora 09:14
1546 citiri
Salariile bugetarilor nu vor creste anul viitor

Salariile nu pot creste in 2010, indiferent de varianta pe care o vor alege ministrii pentru Legea unica de salarizare din sistemul bugetar, a declarat, pentru NewsIn, o sursa guvernamentala.

Probabil se va decide in favoarea mentinerii coeficientului 1 la nivelul de 600 de lei, iar daca patronatele vor fi de acord cu cresterea salariului minim, aceasta decizie va afecta doar veniturile din mediul privat, a mai spus pentru NewsIn, sursa guvernamentala.

Coeficientul 1, care reprezinta referinta pentru toate salariile din grila Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar, va ramane cel mai probabil 600 de lei, ministrii urmand sa decida intre doua variante de grila, prima in care coeficientii scad cu 40% si a doua cu o reducere de peste 50%, precizeaza NewsIn.

"Practic, Guvernul va avea de ales intre varianta propusa de Ministerul Muncii la sfarsitul lunii iunie, in care coeficientii din grila de salarizare erau scazuti cu circa 40% fata de varianta convenita cu sindicatele, si proiectul rezultat in urma analizei Ministerului de Finante, in care coeficientii scadeau cu peste 50%", a adaugat oficialul.

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------


In ultima forma a proiectului Legii unitare de salarizare, obtinut de NewsIn la finalul saptamanii trecute, presedintele Romaniei ramanea singurul demnitar aflat pe cea mai inalta treapta de salarizare, cu coeficient 15, in timp ce sefii din Justitie si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului coborau pe o treapta inferioara, cu indemnizatii reprezentand 14,5 salarii minime pe economie.

Sindicalistii din invatamant s-au aratat nemultumiti de ultima forma a proiectului de lege, care, in conditiile unui salariu minim brut de 600 lei, ar genera scaderi salariale intre 6% si 12% pentru toate cadrele didactice din sistemul preuniversitar, a declarat vineri, pentru NewsIn, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu.

La aceasta ora, membrii comisiei mixte Ministerul de Finante-Ministerul Muncii, ministrii si membri ai coalitiei care sunt interesati de subiectul Legii salarizarii unitare se afla in discutii la Guvern, pentru a evalua ultima forma a proiectului inaintea intalnirii cu partenerii sociali.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bugetar, #companie, #criza, #it, #salarii, #scaderi, #sistem , #stiri Constantin Rudnitchi