Videanu nu e ingrijorat de rata somajului

Luni, 24 August 2009, ora 09:04
1397 citiri
Videanu nu e ingrijorat de rata somajului

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a afirmat, duminica, la Pitesti, ca o rata a somajului de 8%, atat cat se prevede ca va fi la sfarsitul acestui an, nu poate fi considerata ingrijoratoare in conditiile actualei crize financiare, informeaza corespondentul NewsIn.

"Exista o previziune de aproape 8% rata a somajului. Din punctul meu de vedere, intr-o situatie de criza, un procentaj de 8% nu este mare, ingrijorator. In schimb, statul va trebui sa vina cu acele masuri de a asigura reintegrarea lor profesionala, iar, odata cu reluarea cresterii economice, Romania are capacitatea sa absoarba acest excedent de forta de munca temporar. Este o situatia tranzitorie, fara sa ingrijoreze populatia", a sustinut Videanu.

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------


Ministrul Economiei a subliniat ca este foarte importanta eficienta la locul de munca.

"Existenta unui somaj in limite rezonabile poate sa reprezinte o resursa importanta pentru ceea ce inseamna eficienta fiecaruia la locul de munca. Trebuie sa ajungem si noi la constientizarea faptului ca un loc de munca nu este un loc de luat salariul, un loc de munca este un loc de munca, in care trebuie sa produci valoare. Va trebui sa ne adaptam cu totii la aceasta situatie, iar aceasta perioada conjuncturala de crestere a somajului cred ca va crea premisele sa gandim si altfel", a mai afirmat Videanu.

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#criza, #economie, #financiara, #minister, #somaj, #videanu , #stiri Constantin Rudnitchi